Cand dragostea asteapta – Johanna Lindsey



E prima carte a acestei autoare pe care o citesc si chiar mi-a placut. Am fost tare curioasa de cum va decurge actiunea, mai ales ca are loc intr-o perioada din care nu am mai citit nimic (1176). 

Ei, daca prin 1800 si ceva mi se parea ca doamnele au multe restrictii, aici mi-am dat seama ca nu pot face nimic si sunt la mila si sub comanda barbatului. (Bine ca nu m-am nascut in perioada aia J)

Lady Leonie este alungata de tatal sau si de mama sa vitrega la Perchick, unde isi administreaza foarte bine mosia, la cei 19 ani ai sai.

Insa noul sau vecin, Rolfe “Lupul negru”, ii strica planurile cand hotaraste sa se casatoreasca cu ea, pentru a pune capat razboiului dintre oamenii lor si pentru pamanturile ei. Obtine acordul regelui, asa ca Leonie afla doar cu o zi inainte ca se va casatori si, cum nu accepta, este batuta crunt, din ordinul mamei sale vitrege.

Deoarece Rolfe avea deja o amanta (pe Amelia), se hotaraste sa o alunge pe Leonie, imediat dupa noaptea nuntii, dar, dupa scurt timp, isi da seama ca o doreste si o cheama inapoi.

Amandoi au sentimente pentru celalalt, insa sunt prea incapatanati si orgoliosi ca sa o recunoasca, asa ca intre ei e un razboi continuu. Un mare factor perturbator este Amelia, care il minte pe Rolfe ca e insarcinata si il implora sa nu o alunge. Am urat-o din tot sufletul, mai ales ca ii tot mintea pe amandoi si tot baga strambe, reusind sa ii indeparteze tot mai mult.

Insarcinata si ea si neputand sa mai suporte sa stea in aceeasi casa cu amanta lui, Leonie pleaca la castelul ei si se baricadeaza acolo, hotarata sa ramana, indiferent ce ar incerca Rolfe sa faca sa o aduca inapoi.

Oare uneltirile Amaliei isi ating scopul si ei vor ramane despartiti? Va afla Rolfe despre copilul pe care i-l poarta Leonie? Va izbucni razboiul intre cele doua tinuturi?

Mi-a placut mult cartea, desi nu a avut o actiune foarte complexa. Dragostea lor a avut parte de multe piedici si asta a facut povestea sa fie interesanta. Mi-a placut ca Rolfe s-a comportat frumos cu Leonie, cand ea se astepta sa fie pedepsita, mi-a placut ca a razbunat-o si i-a luat apararea chiar si in fata regelui, pe care l-a facut mincinos. :)

Nu mi-a placut ca a crezut tot ce i-a zis Amelia, la fel ca si Leonie, de alfel. Eram frustrata ca nu isi spuneau unul altuia ce gandeau si astfel le-a fost si mai greu.

Am adorat momentul  cu el la poarta castelului, gata sa o aduca inapoi pe Leonie. Mi-o si imaginam catarata pe gard, spunandu-i ca ea nu merge cu el. :)

Nota este 9.5.

Cartea face parte din colectia Iubiri de poveste a Editurii Litera.


Etichete: , , ,