Compromisul inimii – Mary Jo Putney


Lady Jocelyn Kendal este intr-o mare incurcatura. Mai are doar cateva saptamani inainte de a implini 25 de ani, varsta pana la care trebuia sa fie casatorita, pentru a beneficia de mostenirea de la tatal sau. Nu atat gandul ca o va pierde, ci ca o va pierde in favoarea avarei sale matusi, Elvira, o fac sa ia masuri extreme.

Prin intermediul prietenului sau Richard, il intalneste pe maiorul David Lancaster, care este pe moarte in urma unei rani din timpul razboiului. Jocelyn ii propune sa se casatoreasca cu ea, in schimbul unei rente de 500 lire pe an, pentru sora acestuia, Sally. Fiindca nu are nimic de pierdut, acesta accepta, astfel ca amandoi isi rezolva problemele. El ii asigura surorii sale un venit si Jocelyn beneficiaza de mostenire, urmand ca dupa moartea sotului, sa se arunce in bratele ducelui de Candover, pe care il viseaza de ceva timp.

Dar nu e totul asa de simplu cum pare. Incapatanata Sally nu o place prea mult pe Jocelyn, asa ca o forteaza sa il primeasca pe David in casa ei, apoi il cauta pe renumitul chirurg Ian Kinlock. Acesta il vindeca pe David, dupa o operatie complicata. Sally si Ian se casatoresc, dupa ce ea il cere de sot.  J

Chiar daca David incepe sa o iubeasca pe Jocelyn, o lasa sa ia singura alegerea si ii face pe plac si depune actele de anulare a casatoriei, pe motive de “impotenta”. Intre timp, el mosteneste casa familiei, dupa moartea fratilor sai. Merg impreuna la mosie si acolo se apropie din ce in ce mai mult unul de altul si fac dragoste. Dar, dupa acest episod, Jocelyn se sperie si fuge la Londra, unde David o gaseste in bratele lui Candover.

Ce traume o fac sa fuga de iubire? Cum reactioneaza David cand ii gaseste pe cei doi? Pe cine iubeste Jocelyn?

Mi-a placut cartea. Initial, am fost intrigata de decizia ei de a se casatori cu un om pe moarte pentru a obtine o mostenire, dar apoi mi-am dat seama ca nu e capabila de rautate, mai ales cand l-a angajat si pe Rhys, care ramasese fara un picior.

M-a enervat putin obsesia ei pentru Candover si nu am putut-o intelege decat la sfarsit,cand mi-am dat seama si de ce ii era frica sa fie iubita.

David mi-a placut mult,dar as fi preferat sa fie mai insistent, mi s-a parut ca a asteptat foarte mult pana Jocelyn a cedat in fata dorintei.

Mi-a placut si relatia Sally-Ian si cererea in casatorie.

Mi-a placut devotamentul servitorilor fata de Jocelyn, ceea ce mi-a aratat din nou ca era o persoana buna.


Nota mea este 9.5.

Etichete: , ,