Harazit mie – Joan Elliott Pickart


O poveste de dragoste frumoasa, cu sare si piper. Are personaje bine conturate, umor si povestea curge lin. Se citeste foarte usor.

Blaze Holland este o tanara indianca, in varsta de 25 de ani, nepoata faimosului scriitor Benjamin Kiowa. Pentru toata lumea, ea lucreaza pentru unchiul ei, in schimb, este, defapt, marele scriitor Jeremiah Wade, ale carui carti cu Jake Stalker sunt cunoscute in lumea toata. Inafara de unchiul Ben si de Murphy, prietena si angajata ei de incredere, nimeni nu stie acest lucru.

Taylor Shay, la cei 36 de ani, este unul din cei mai buni profesori de istorie din tara si promoveaza importanta folosirii adevarului istoric cu acuratete in lucrarile de fictiune.

Drumurile li se intersecteaza intr-o zi friguroasa de iarna, cand Blaze iese de la biblioteca, unde fusese sa redacteze capitolul final al celei de-a zecea carte a ei. Pentru ca afara ningea, si-a bagat foile in bluza, astfel ca Taylor crede ca este insarcinata si se ofera sa o duca acasa cu masina. Ea l-a lasat sa creada asta si el s-a apucat sa ii tina prelegeri despre cat e ea de iresponsabila sa isi creasca singura copilul si sa ii propuna o intalnire cu el. A fost un moment foarte amuzant, in care ea era chiar indignata ca indrazneste sa ii tina predici si convinsa ca isi poate creste singura copilul. J

Nu mare i-a fost mirarea lui Taylor a doua seara, cand se intalnesc la un dineu (intamplator), si vede ca sarcina i-a disparut ca prin minune. Atunci, se tine de capul ei, pana accepta sa iasa cu el. Intre ei se infiripa o relatie frumoasa, dar furtunoasa. Sunt mereu la cutite, se cearta ca doi adolescenti, dar nu pot sta unul fara altul.

Deoarece el trebuia sa stea in New York doar cateva luni si ea nu voia sa se indragosteasca de nimeni, fac un pact: in momentul in care unul din ei cade in plasa sentimentelor, sa puna capat relatiei.

La o conferinta pe care o tine Taylor, il critica pe Jeremiah Wade pentru o greseala istorica in unul din romanele sale. Atunci e momentul in  care Blaze rabufneste si ii marturiseste secretul ei. El este profund ranit si pleaca. Asta coincide cu momentul in care Blaze recunoaste fata de ea ca este indragostita de el.

Desi se impaca dupa acest episod, el se imbolnaveste grav si ea il ingrijeste pe patul de spital, desi stie ca a trecut limitele relatiei lor si ca totul se va sfarsi.

Isi va reveni Taylor? Ii va marturisi Blaze ca il iubeste? Ce se va intampla cu relatia lor?

Sfarsitul mi-a placut mult,mult. A fost total neasteptat.


Daca va pica in mana, eu zic sa o cititi. Nu are o actiune extraordinar de complexa, dar relatia dintre cei doi e delicioasa, plina de tachinari, umor si pasiune.

Etichete: , ,