La final apare dragostea - Mary Balogh



Era cazul sa continui povestea celor din familia Huxtable. Daca in "Primul pas: Casatoria", am luat parte la povestea Vanessei si in "Al doilea pas: Seductia", la cea a lui Kate, acum a venit randul lui Margaret, sora cea mare.

Pana acum, mi-a placut cel mai mult din serie aceasta carte. Povestea lui Maggie si a lui Duncan, ducele de Pennethorne a fost una atipica, inceputa din nimic, dar totusi frumoasa.

Duncan este unul dintre cei mai mari libertini ai Angliei. In urma cu 5 ani, si-a parasit viitoarea sotie in fata altarului, pentru a fugi cu sotia fratelui acesteia. Scandalul pe care l-a lasat in urma a fost unul urias, fiind respins din intreaga societate.

La 4 luni dupa ce Laura moare, el se trezeste in postura de a nu ii putea oferi un camin normal lui Toby, fiului sau ilegitim, deoarece bunicul sau ii retrage toate veniturile si drepturile asupra mostenirii, daca nu se casatoreste pana la cea de-a 80-a aniversare a lui, adica in 2 saptamani.

Disperarea il face sa actioneze fara sa gandeasca prea mult, cerand-o in casatorie pe prima femeie de care se ciocneste, accidental, femeie care se nimereste a fi Margaret Huxtable.

Insa, ce o determina pe ea sa accepte? Sa fie teama ca va ramane pe veci fata batrana, la cei 30 de ani ai sai? Sa fie suferinta dupa fostul sau iubit, Crispin, care a dezamagit-o de prea multe ori? Sa fie rusinea fata de contele de Alingham, pe care planuia (in sfarsit) sa il accepte de sot, dupa cativa ani de incercari...dar care intre timp s-a logodit cu altcineva?

Astfel, fata mereu respectabila si de o corectitudine extraordinara se trezeste logodita peste noapte cu unul dintre cei mai notorii crai ai Angliei, atragand toata aceasta notorietate negativa si asupra ei.

Este oare posibil ca, intr-o astel de casatorie, sa apara dragostea?

Mi-a placut mult sinceritatea celor doi, modul lor direct de a spune ce gandesc si felul in care au incercat sa faca din casatoria lor una fericita, chiar daca s-a facut din motive nu tocmai corecte. Mi-a placut, ca la fel ca si in cartea anterioara, nu sunt ignorati nici ceilalti membri ai familiei, urmarind atat evolutia celorlalte doua cupluri, cat si cea a lui Stephen, conte de Merton.

Abia astept sa citesc si urmatoarea poveste. :)

Puteti achizitiona cartea de aici, pentru a vedea cum evolueaza relatia celor doi. :)

Cartea este al treilea volum din seria Huxtable Quintet (formata din 5 carti), aparuta la Editura Litera, in colectia Carti Romantice.


Etichete: , , , ,