Pazitoarea tainei - Kate Morton




Pazitoarea tainei e primul roman scris de Kate Morton, citit de mine. Multumesc, Diverta, pentru ocazia de a citi o carte frumoasa!

Nici nu stiu cu ce sa incep, pentru ca m-a dat pe spate cartea. Am citit-o cu mare drag, m-am straduit sa ii dezleg misterele si la sfarsit am ramas ca la dentist, cand toate ideile mi s-au dat peste cap. Nici intr-o mie de ani nu mi-ar fi trecut prin cap care este adevarata taina a cartii.

Laurel, cea mai mare dintre copiii lui Dorothy Nicolson, asista, la 16 ani, la o crima pe care o comite mama sa. Incidentul este dat uitarii multi ani, pana cand, pe patul de moarte, Dorothy incepe sa incurce oamenii si evenimentele si curiozitatea lui Laurel o face sa incerce sa dezlege tainele trecutului.

Cine a fost Dorothy inainte de a fi mama lor si ce a determinat-o sa ia viata cuiva? Ce mistere intunecate ii tulbura acum viata, pe ultima suta de metri?

Naratiunea romanului este in timpuri diferite, atat in prezent, cat si in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand tanara de 19 ani, care isi pierde intreaga familie, este nevoita sa se descurce in viata si sa ia decizii, uneori mai putin corecte.

Cu cat patrunde mai adanc in trecut, Laurel descopera ca mama sa a fost o cu totul alta persoana, de care ei nu au habar, pe care nu o cunosc. Viata pe care a avut-o inainte nu are nimic de-a face cu persoana blanda si iubitoare pe care o stiu ei si greselile se pare ca o urmaresc acum, in ultimele zile ale vietii ei.

Vivien si Jimmy sunt printre persoanele marcante ale trecutului si Laurel se chinuie sa gaseasca legaturile, sa vada exact ce s-a intamplat in trecut.

Dar, oare ii va placea rezultatul cautarilor ei sau o va face sa isi schimbe parerea despre femeia care i-a crescut cu dragoste neconditionata?

Daca vreti o carte care sa va tina cu sufletul la gura, va recomand sa cititi Pazitoarea tainei. Este o combinatie de istorie, suspans, drama, dragoste, care va va face sa nu doriti sa se termine cartea, pentru a mai putea continua aventura. Va pune pe ganduri, va face sa incercati sa gasiti taina, dar veti fi total luati prin surprindere de final, care da totul peste cap.

Cu siguranta voi mai citi carti scrise de Kate Morton. :)


Etichete: , , ,