Apă pentru elefanți - Sara Gruen


 Apă pentru elefanți nu este doar o carte.Este o poveste de viață,este drama ascunsă din spatele veseliei circului. În spatele cortinei, se petrec lucruri la care nu ne-am fi gândit vreodată, abuzuri și chiar crime.

Acțiunea se petrece în anii '30, ani ai Marii Crize în America, unde rezistă doar cine poate, indiferent de mijloace.



Jakob este un tânăr veterinar, în devenire. Îl așteaptă un viitor promițător în domeniu, alături de tatăl său. Însă, toate speranțele i se frâng când ambii părinți îi mor într-un accident de mașină, chiar cu câteva zile înainte de absolvire.

Rămas deodată orfan și falit, fără măcar un acoperiș deasupra capului (casa i-a fost luată de bancă), habar nu are ce va face cu viața lui. Sare într-un tren în mișcare, care se dovedește a fi un circ ambulant, Circul Fraților Benzini.

Astfel, începe o nouă aventură, ca și veterinar pentru animalele sălbatice. Însă nu totul e roz, așa cum pare dinafara. Unchiul Al, șeful circului, abuzeaza de angajați după bunul plac, nu îi plătește, ba chiar îi aruncă din tren atunci când nu ii mai sunt utili.

Animalele nu au nici ele parte de un trai mai bun, îngrijitorul lor, August, fiind o brută cu chip de om, de o cruzime extraordinar de mare.


Și, pentru ca lucrurile să fie și mai complicate pentru Jakob, se îndrăgostește de Marlena, nimeni alta decât soția lui August.

 Ce soartă îl așteaptă pe tânărul nostru, pe noul său drum? Cum va face față tuturor provocărilor?

Aflați citind Apă pentru elefanți, pe care o puteți achiziționa de pe Diverta.

Etichete: , , , ,