Regele Magician - Lev Grossman




Regele Magician este cea de-a doua parte a cărții Magicienii, apărută la Editura Nemira. Acțiunea se petrece după doi ani de la întâmplările din primul volum.

Quentin, Julia, Janet și Elliot sunt regi și regine in Fillory și duc o viață în lux și răsfăț. Au toată magia la îndemână și pot face orice își doresc. Creaturile magice sunt la picioarele lor și Fillory este ținutul de vis.

Însă Quentin este același om veșnic nemulțumit de viață, de el însuși, de cei din jur, mereu în căutare de noi aventuri. Deși mai în vârstă acum, Quentin nu este și mai matur, ci este același băiat frustrat, care nu știe ce vrea, care vrea mereu să schimbe lumea și să fie erou.

Julia este fata de care Quentin era îndrăgostit în adolescență, cea care a dat odată cu el examenul de magie, dar care l-a picat. Fata nu a renunțat însă, ci a căutat metode prin care să practice magia și fără Brakebills și chiar a reușit, chiar mai bine decât ceilalți. Cu ce sacrificii însă, e o altă poveste.

" Până la urmă, Julia fusese chemată. Plicul cel baban sosise. De data asta, fata chiar pleca. Pariase acum foarte mult timp, iar câștigurile își făceau, în cele din urmă, apariția. "

În aparență pentru a rezolva o problemă de stat, în realitate pentru a-și hrăni dorința de aventură, Quentin și Julia pornesc spre Insula Exterioară, îmbarcați la bordul navei Muntjac, gata să îi ducă spre aventura mult dorită. Însă, aventura se transformă în prea mult, când se trezesc din nou pe Pământ, fără nici o șansă de a se întoarce la viața lor.

Prinși într-o lume de care nu mai aparțin, Quentin și Julia trebuie să facă tot posibilul să se întoarcă in Fillory. Acum e momentul să apeleze la toate cunoștințele de magie și la toate persoanele pe care le-au întâlnit, pentru duce călătoria la bun sfârșit.

Când, în sfârșit reușesc să se întoarcă, se trezesc aruncați într-o altă aventură, aceea de a salva regatul Fillory și Țara de Nicăieri de la pieire și de a reuși să păstreze magia, pe care Zeii vor să o ia înapoi.


"    - Fillory comandă ce are nevoie. Dar tu, Quentin? Tu ce vrei? Tu ce ceri?
     Întrebarea l-a blocat pe tânăr. Ce-și dorea oare? Voise să se întoarcă în Fillory și reușise. Crezuse că-și dorea să se întoarcă la Castelul Whitespire, dar acum nu mai era atât de sigur. Teama de a pierde regatul fusese copleșitoare, dar găsise calea spre casă. Acum voia să descopere cheile, ca să încheie misiunea. Își dorea ca viața lui să fie palpitantă și importantă și să aiba însemnătate. Și mai voia ca Julia să fie în regulă. Simțea că ar fi făcut orice să o ajute pe Julia, doar că nu știa de unde să înceapă.
    - Presupun că e așa cum ai zis, a răspuns Quentin. Vreau să fiu erou."

Aventuri și ființe ciudate, lupte pentru supraviețuire, personaje frustrate și negative, excese sau lipsuri și magie, magie, magie...cam asta înseamnă partea a doua a Seriei Magicienii.

Cartea o puteți achiziționa de aici, sau la pachet cu Magicienii, cu 55% reducere, de aici.

Etichete: , , , , ,