Zbor periculos -Arthur Hailey, John Castle




Zborul 714 spre Vancouver pare să fie un zbor ca oricare altul, fără prea mari probleme. Cei aproape 60 de pasageri abia așteaptă să vadă meciul de fotbal spre care merg, deci atmosfera e una veselă, exuberantă. Ceața apărută din senin nu pare să fie o problemă pentru piloți, experiența vastă fiindu-le de folos.


După cină însă, încep să apară problemele. Unii din pasagerii se simt rău și epidemia se răspândește mult prea repede. Norocul face să fie un doctor la bord, care își dă seama imediat de dezastru : toxiinfecție alimentară severă. Doctorul Baird încearcă să îi ajute cum poate pe pasageri, cu resursele limitate pe care le are.

Va fi o noapte lungă, condițiile atmosferice nelăsându-i să aterizeze mai devreme decât ar trebui.

Împreună cu Jane, stewardesa, Baird găsește numitorul comun: toți cei care au mâncat pește la cină par să se îmbolnăvească. Problema cea mai mare este că ambii piloți au mâncat pește și, bineînțeles, ca nici pe ei nu îi ocolește epidemia.

Starea lor se agraveaza repede, întregii pasageri fiind acum în pericol, deoarece nu mai are cine să piloteze avionul. Sarcina grea pică pe George Spencer, un vânzător de camioane, care a pilotat avioane de război, în urmă cu 10 ani.

Ajutat prin radio de pilotul Treleaven, acesta încearcăm să aducă avionul la sol. Șansele sunt însă foarte mici, dar e mai bine decât nimic.

Stresul și presiunea își spun cuvântul, situația fiind una critică. Viața a 60 de oameni e în mâinile lui George acum. Va reuși să facă față sau va ceda?


Cartea a fost simplă, ușor de citit, am avut impresia că mă uit la un film, mai ales că am terminat-o cam în același timp. :)

Mi-a fost oferită de anticariatul PrintreCarti.ro.

Etichete: , , , ,