Tronul Reginei Jinga - Alberto Mussa


                    "Nu e de ajuns să ucizi. Trebuie să provoci suferință."

Descriere

" Enigma unor crime sângeroase din secolul al XVII‑lea, tradiţii africane aduse de sclavi, o confrerie secretă – toate acestea se împletesc în firul unei poveşti spuse de diferiţi protagonişti, într‑un amestec de perspective şi rase care redă însăşi esenţa Braziliei. Iar deasupra tuturor se profilează figura misterioasei regine Jinga. "


Părerea mea

Sincer, nu știu ce aș putea să vă povestesc despre acțiunea cărții, pentru că nu prea există una. 

Pe fundalul unei crime petrecute undeva în anii 1600, vocile naratoare se cam încurcă în capul cititorului. Povestea este spusă din mai multe perspective și uneori nici măcar nu îți dai seama cine este naratorul.

Ceea ce este cert, este că suferința este ridicată la rang de artă. Când sclavia și crimele sunt considerate absolut normale, suferința este un fel de țel după care se ghidează cei din confreria secretă a sclavilor. Ei sunt autorii a tot felul de atrocități și de crime, fiind pentru ei singurul mod de viață pe care îl știu.

Cartea se citește foarte repede, însă uneori trebuie să reiei unele capitole, pentru a înțelege exact cine povestește și despre ce. Dacă o citești fluent, s-ar putea să fie greu de înțeles.

Cartea nu se bazează pe realități istorice, cum, de altfel, și autorul precizează încă de la început.

Apărută la Editura Univers, în 2015, cartea se poate achiziționa de aici.



Etichete: , , ,