111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura româna - Marius Chivu & Radu Vancu


„Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâția scriitori și scriitoare acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeți clasici și contemporani, celebri și necunoscuți, genii și minori) și totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conținutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viață publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe rețelele sociale!“


Nu am mai făcut niciodată recenzia unei cărți de poezie. Consider ca poezia se citește, se simte și se dă mai departe. :)

De asta, în loc să vă povestesc despre ce mult mi-au plăcut mie poeziile, ce mi-au transmis ele, ce am înțeles, o să vă arăt câteva din poeziile care mi-au plăcut mai mult (întregi sau doar fragmente).

Lectură plăcută!










Dacă vreți să vă bucurați, singuri sau împreună cu persoana iubită, de niște poezii frumoase de dragoste, cartea a apărut la Editura Nemira și o puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , ,