Ferma - Tom Rob Smith


Ferma face foarte neclare distincțiile între nebunie și o judecată sănătoasă, între fantezie și realitate, făcând cititorul să se întrebe care este adevărul până la ultimele pagini ale cărții.“ 

Daniel a avut o copilărie perfectă. A avut parte doar de armonie și de doi părinți minunați, care treceau peste orice greutate cu zâmbetul pe buze. Nu i-a lipsit nimic, fiind mereu răsfățat. Și-a dorit mereu o relație ca a părinților săi și a găsit-o, atunci când l-a găsit pe Marc. Însă. cât e adevăr și cât realitate?

Ajunși la vârsta pensionării, părinții săi își cumpără o fermă în sudul Suediei, pentru a avea liniștea pe care și-au dorit-o toată viața. Daniel nu îi vizitează niciodată, deoarece nu are curajul să recunoască faptul că este îndrăgostit de un bărbat. Trăiește cu sentimentul că părinții săi au o viață minunată acolo. 

Însă va afla cât de ignorant a fost, când primește un telefon de la tatăl său, care îl anunță că mama sa are probleme psihice și este internată într-un azil. De asemenea și mama sa îl contactează, cerându-i ajutorul. Ea susține că este victima unui complot și că este perfect sănătoasă, dar nimeni nu o crede.

Daniel hotărăște să îi asculte povestea și află detalii pe care habar nu le avea din viața părinților săi. Mama sa îi vorbește de crime, de un complot împotriva ei, pentru că a încercat să afle prea multe, de oameni care încearcă să o facă să pară nebună, doar pentru a ieși ei basma curată. Îl acuză pe soțul ei de complicitate în toată această nebunie și îi spune fiului său că dacă nu o crede, nu va mai fi fiul ei.

Pe de altă parte, Chris este îngrijorat de sănătatea mintală a lui Tilde și încearcă disperat să își convingă fiul că acesta este adevărul. 

Prins între mamă și tată, între două mărturii cutremurătoare, Daniel nu are decât o singură soluție să afle adevărul : să meargă în Suedia și să investigheze problema. Acolo, va afla secrete vechi, lucruri ascunde de o viață întreagă. Dar va afla cine are dreptate? 

O carte cutremurătoare, cu o distincție fină între realitate și fantezie, între adevăr și minciună. Până în ultimele pagini, nu am știut a cui versiune e cea reală. pe cine ar trebui să creadă Daniel. Și chiar și atunci, sfârșitul nu a fost nimic din ce mă așteptam.

Mulțumesc Editurii Univers pentru carte, pe care o puteți achiziționa de aici!

Etichete: , , , ,