Fata din tren - Paula Hawkins



Ok, să începem cu începutul....Cartea asta m-a șocat. Nu pentru că ar fi prea dură, nu pentru că ar fi prea bună (deși e foarte bună), nu pentru că ar avea un subiect prea ciudat, ci pentru că TOATE personajele din carte mi s-au părut dereglate, cu probleme grave la mansardă. Veți zice că exagerez, dar nu o fac. Alcoolism, minciuni patologice, probleme psihice, violență, droguri...le găsiți din belșug. Un singur criminal și o mulțime de suspecți....


Rachel ia în fiecare zi trenul spre Londra, același tren care trece prin fața casei în care a locuit, în care acum locuiește fostul său soț, Tom, cu actuala sa soție, Anna și cu fiica lor, Evie. Același tren care trece prin fața casei cu nr. 15, unde locuiește un cuplu tânăr, pe care Rachel i-a botezat Jess și Jason și cărora le-a inventat o viață perfectă. 

Dar, nimic nu e perfect! Rachel este o alcoolistă, obsedată de fostul său soț și de faptul că nu poate să aibă copii, Jess și Jason sunt Meg și Scott, un cuplu cu probleme, Tom este un mincinos și Anna o ciudată. Atunci când Megan dispare, Rachel se autoimplică în găsirea criminalului, doar că bețiile ei crunte nu o ajută.

În noaptea în care a dispărut Megan, Rachel are un gol de câteva ore din memorie, câteva vânătăi, o lovitură la cap și o frică imensă. De ce sau de cine îi este frică? Cum este implicată Rachel în dispariția lui Megan?

Un thriller captivant, care te ține în alertă, nu te lasă să te plictisești sau să te relaxezi.Ideea este una inedită, așa încât am citit cartea cu plăcere. Nu mi-au plăcut însă personajele, n-am putut să empatizez cu niciunul. Per total, a fost o carte bună, de citit!

Etichete: , , ,