joi, 30 iunie 2016

Dincolo - Am murit, din fericire 3 - Theo Anghel


Am deschis cartea cu un  zâmbet laaaarg, pregătită să citesc o carte relaxantă și amuzantă, în stilul primelor 2 volume, așa cum ne-a obișnuit Theo. Nu mare mi-a fost mirarea când am găsit cu totul altceva. 

Stilul de scris a rămas același, la fel de amuzant și spumos, însă acest volum nu e nici pe departe relaxant. Într-o lume a deznădejdei și terorii, Oriana, Abel și Ama trebuie să lupte zilnic pentru supraviețuire, dramele prin care trec punându-și amprenta asupra lor, zi de zi, transformându-i.

După ce a fost extrasă din Chaos, Oriana ajunge Dincolo, împreună cu îngerii săi. Lumea de Dincolo nu seamană cu nimic din ce au trăit până acum. Acolo, toți sunt egali...puterile magice dispar, amintirile îngerilor revin și viața este mai mizerabilă decât și-au putut imagina vreodată.


Aflați în interiorul unei porți, împreună cu alte zeci de persoane, Oriana și îngerii ei se evită, aceștia fiind supărați pe ea pentru situația în care se află. În momentul în care mai multe persoane se hotărăsc să evadeze, Oriana hotărăște să își urmeze îngerii, nedorind să se despartă de ei. 

Astfel, o adunătură de câțiva recuperatori și îngeri pornesc spre necunoscut, în aventura vieții lor.Au de a face cu demoni, canibali, animale sălbatice și privesc cum gașca lor se micșorează pe zi ce trece. Rând pe rând, cad pradă pericolelor și fiecare numără minutele până îi va veni rândul. 

Prinși într-o situație fără ieșire, slăbiciunile ies la suprafață, liderii se remarca (Abel), secrete din viețile trecute ies la iveală. Foamea, frigul, groaza sunt sentimentele cu care trăiesc în fiecare clipă. Cei slabi pică, cei puternici trec peste încă o zi.

Relația dintre Abel și Ama și povestea lor a fost o surpriză la care nu mă așteptam. Ca să fiu sinceră, nu mă așteptam la nimic din ce s-a petrecut în volumul acesta. M-a lăsat cu gura căscată, cu un gust amar și o părere de rău pentru personaje și cu o curiozitate uriașă legată de continuarea poveștii.

Dincolo este cel de-al treilea volum al Seriei Am murit, din fericire. Puteți citi recenzia primelor 2 volume aici și aici

Mulțumesc, Quantum Publishers!


joi, 23 iunie 2016

Ferma - Tom Rob Smith


Ferma face foarte neclare distincțiile între nebunie și o judecată sănătoasă, între fantezie și realitate, făcând cititorul să se întrebe care este adevărul până la ultimele pagini ale cărții.“ 

Daniel a avut o copilărie perfectă. A avut parte doar de armonie și de doi părinți minunați, care treceau peste orice greutate cu zâmbetul pe buze. Nu i-a lipsit nimic, fiind mereu răsfățat. Și-a dorit mereu o relație ca a părinților săi și a găsit-o, atunci când l-a găsit pe Marc. Însă. cât e adevăr și cât realitate?

Ajunși la vârsta pensionării, părinții săi își cumpără o fermă în sudul Suediei, pentru a avea liniștea pe care și-au dorit-o toată viața. Daniel nu îi vizitează niciodată, deoarece nu are curajul să recunoască faptul că este îndrăgostit de un bărbat. Trăiește cu sentimentul că părinții săi au o viață minunată acolo. 

Însă va afla cât de ignorant a fost, când primește un telefon de la tatăl său, care îl anunță că mama sa are probleme psihice și este internată într-un azil. De asemenea și mama sa îl contactează, cerându-i ajutorul. Ea susține că este victima unui complot și că este perfect sănătoasă, dar nimeni nu o crede.

Daniel hotărăște să îi asculte povestea și află detalii pe care habar nu le avea din viața părinților săi. Mama sa îi vorbește de crime, de un complot împotriva ei, pentru că a încercat să afle prea multe, de oameni care încearcă să o facă să pară nebună, doar pentru a ieși ei basma curată. Îl acuză pe soțul ei de complicitate în toată această nebunie și îi spune fiului său că dacă nu o crede, nu va mai fi fiul ei.

Pe de altă parte, Chris este îngrijorat de sănătatea mintală a lui Tilde și încearcă disperat să își convingă fiul că acesta este adevărul. 

Prins între mamă și tată, între două mărturii cutremurătoare, Daniel nu are decât o singură soluție să afle adevărul : să meargă în Suedia și să investigheze problema. Acolo, va afla secrete vechi, lucruri ascunde de o viață întreagă. Dar va afla cine are dreptate? 

O carte cutremurătoare, cu o distincție fină între realitate și fantezie, între adevăr și minciună. Până în ultimele pagini, nu am știut a cui versiune e cea reală. pe cine ar trebui să creadă Daniel. Și chiar și atunci, sfârșitul nu a fost nimic din ce mă așteptam.

Mulțumesc Editurii Univers pentru carte, pe care o puteți achiziționa de aici!

marți, 21 iunie 2016

joi, 16 iunie 2016

Frații Taper în război - Amira


Frații Taper în război sau cum să înveți să faci farse celor din jurul tău....

A apărut la Nemi și este destinată copiilor peste 8 ani. Noi ne-am grăbit puțin. :)

Vizionare plăcută!


                

marți, 7 iunie 2016

1 an - 3 concursuri! La mulți ani!1 an, 2536 de like-uri, 41.914 vizualizări pe blog și 3 concursuri. :)

Acum 1 an, pășeam timidă în lumea blogurilor de cărți. Pasiunea pentru citit am avut-o întotdeauna, însă curajul pentru a scrie mi l-ați dat voi, cei care m-ați citit zi de zi, mi-ați trecut cu vederea micile greșeli (și încă o mai faceți), m-ați încurajat când am avut nevoie. Vă mulțumesc!

Vă mulțumesc și vouă, colaboratorilor mei, datorită cărora am avut parte de cele mai interesante experiențe literare. Sper să colaborăm frumos mult timp de acum înainte.

Acum 1 an nu credeam că voi ajunge atât de departe, că vor fiu atâția oameni care mă vor citi zilnic. Sper că nu v-am dezamăgit și că nu o voi face nici de acum înainte.

Pentru a sărbători cum se cuvine, v-am pregătit 3 concursuri.

Concursul nr. 1 este sponsorizat de Editura Univers, care oferă 7 cărți, pentru 3 fericiți câștigători.

Concursul nr. 2 este sponsorizat de Editura Quantum Publishers, care oferă o carte la alegere. 

Concursul nr. 3 este sponsorizat de Librăria Donaris Galați, care oferă un pachet cu 4 cărți unui norocos din Galați.

Vă invit cu drag să participați și vă urez mult succes!luni, 6 iunie 2016

Văduvele de joi seara - Claudia Pineiro


Trei prieteni sunt găsiți morți într-o piscină și un al patrulea este traumatizat, în spital. A fost crimă, sinucidere sau un accident nefericit? Aceasta este întrebarea care îi bântuie pe locuitorii din Altos de la Cascada, un cartier din împrejurimile orașului Buenos Aires, unde doar cei privilegiați au acces.

Totul este trăit la superlativ în La Cascada. Oamenii au case uriașe, piscine la fel, petreceri grandioase, își fac toate plăcerile, totul pentru a acoperi problemele și mai uriașe cu care se confruntă, ascunse bine de ochii lumii, sub o aparentă viață minunată.

Un fel de colțișor de rai, La Cascada este un loc în care intră doar cine poate și iese cine îndrăznește. Aparențele sunt totul, toată lumea pare să aibă viața și familia perfectă. Ascunse sub această perfecțiune se află abuzuri și violență în familie, soții înșelate, cupluri cu probleme financiare,  copii neglijați de către părinți, cupluri care nu pot avea copii, lupte pentru supremație...

Dar, nimic nu trece de zidurile cartierului, totul se rezolvă " în marea familie La Cascada".

Văduvele de joi seara " este un roman captivant ca o partidă de șah, în care fiecare mutare a unei piese precipită finalul."

Mulțumesc Editurii Univers pentru acest exemplar, oferit pentru recenzie. :)

joi, 2 iunie 2016

Femeia cameleon - Taylor Stevens


" Guvernele o plătesc.
Criminalii se tem de ea.
Nimeni nu știe când o să apară. "

Vanessa Michael Munroe nu este o femeie obișnuită. Antrenată să ucidă, cu o inteligență mult peste medie, ea duce la bun sfârșit orice investigație, oricât de imposibilă ar părea. Ușor adaptabilă, Vanessa poate să obțină orice, de la oricine. De la femeia fatală, până la soldatul bine antrenat, își intră în orice rol, doar pentru a obține ce își dorește.

După mulți ani în care a evitat Africa, unde demonii trecutului ei ies la iveala mai des ca oricând, Vanessa se întoarce acolo pentru o misiune pe care nu o poate refuza. 5 milioane de dolari pentru a o găsi pe fiica unui magnat în domeniul petrolier, dispărută acolo de 4 ani. Acolo unde ani de căutări și milioane de dolari cheltuiți nu au adus nici un rezultat, Vanessa este ultima speranță de a rezolva misterul și de a afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

Misiunea nu este atât de ușoară, însă. Primejdiile o pândesc la orice pas și orice progres pe care îl face pare să adâncească misterul și mai mult. Lucrurile se complică și mai mult când este aproape omorâtă și zeci de criminali sunt pe urmele ei. 

Cineva îi știe pașii înainte de a îi face...Cine o trădează? Bradford, partenerul pe care a trebuit să îl accepte mai mult forțat, sau Francisco, omul care a format-o și marea ei dragoste, care o ajută acum?

Va reuși  să afle ce s-a întâmplat sau va pica și ea victimă celor care fac tot posibilul să îi pună piedici în investigație?

Acțiunea alertă, schimbările de situație, suspansul...toate fac din Femeia cameleon o carte pe care să o citești cu drag.


Prietenii noștri de la Librăria Donaris Galați mi-au oferit această carte pentru recenzie. Mulțumesc!