Lumina iubirii - Jay Asher



Nu-i așa că și vouă vi se pare că a trecut prea repede Crăciunul? Dacă vreți să reaprindeți spiritul Crăciunului, să simțiți mirosul de brad, măr și scorțișoară, să auziți colindele frumoase, citiți Lumina iubirii! E o carte perfectă pentru perioada Crăciunului sau pentru perioada în care tânjim după Crăciun. :)


Sierra este o tânără care iubește Crăciunul. Ați spune voi că oricine iubește Crăciunul, atâta timp cât nu se numește Grinch. Dar, la Sierra, dragostea este cultivată, deoarece familia ei trăiește din cultivarea brazilor de Crăciun. A fost născută printre brazi, învățată să îi iubească, să nu poată trăi fără mirosul lor, fără ciocolata caldă cu aromă de mentă, fără zâmbetul copiilor care își găsesc bradul mult visat.

Ea locuiește în Oregon 11 luni pe an, ultima lună fiind petrecută la punctul de desfacere din California, unde vinde brazii împreună cu părinții ei. Practic, are două vieți și două rânduri de prieteni și nu își poate imagina cum ar putea viața să decurgă altfel.


Atunci când află că anul acesta s-ar putea să fie ultimul petrecut în California, Sierra este devastată, dar, în același timp, hotărăște să îl facă memorabil. Și va fi memorabil, pentru că îl întâlnește pe Caleb, băiatul cu părul mereu în dezordine și cu acea gropiță în obraji care o face să uite de ea. Dar, pe lângă faptul că nu se poate îndrăgosti de el, deoarece după o lună trebuie să plece, toată lumea o avertizează să stea deoparte de el, din cauza trecutului său violent.


Totuși, între băiatul de acum, care cumpără brazi, din bacșișurile lui de ospătar, pentru familiile care nu își permit, și băiatul care, conform zvonurilor, și-ar fi atacat sora cu un cuțit, e o diferență uriașă.


Va reuși dragostea celor doi să reziste zvonurilor, intrigilor, distanței și neîncrederii? Vor reuși ei să își depășească temerile și să își dea voie să se bucure și să iubească?

O poveste de dragoste frumoasă, numai bună de citit la gura sobei sau sub brad, ascultând colinde. Inocența și dulceața unei iubiri adolescentine fac din povestea Sierrei și a lui Caleb una specială.  

Lumina iubirii este prima carte a lui Jay Asher pe care o citesc dar, cu siguranță, vor mai urma și altele. Mulțumesc, Libris!

Etichete: , , , ,