Am uitat să fim fericiți - Liane Moriarty



Imaginați-vă cum ar fi să vă treziți într-o dimineață și să realizați că nu vă mai aduceți aminte nimic din ultimii 10 ani. Toate bucuriile, tristețile, momentele frumoase sau grele s-au risipit, lăsându-vă un mare gol în memorie. Proprii copii vă sunt niște necunoscuți și fața care vă privește din oglindă este total diferită de cea pe care v-o amintiți.

Ați lua-o razna, încercând să vă amintiți? Vi s-ar părea o binecuvântare sau un blestem?

Alice Love este o femeie divorțată, cu 3 copii, de aproape 40 de ani. După ce cade și se lovește la cap, la gimnastică, Alice își pierde memoria ultimilor 10 ani. Ultimele lucruri pe care și le amintește sunt că are 30 de ani, este proaspăt căsătorită cu Nick și însărcinată cu primul lor copil.

Deși sunt în 2008, ea încă se crede în 1998 și acționează ca atare. Nu doar că nu își amintește nimic, dar revine la comportamentul tinerei împrăștiate de 30 de ani, care nu mai are nimic în comun cu femeia organizată de acum. Află că are 3 copii de care nu își amintește, că este în divorț și are un nou iubit, pe Dominick.

Relația cu sora ei, Elizabeth, este rece, de complezență. Cu fostul soț se comportă ca o scorpie, cu cei mici are reguli mult prea stricte. Frânturile pe care le află de la ceilalți o sperie de Alice cea de 30 de ani, care încă este îndrăgostită nebunește de Nick, care încă vrea să pună mâna pe telefon să vorbească cu sora sa, care încă mănâncă ciocolată...

Alice realizează că au lăsat problemele vieții de zi cu zi să îi acapareze, fără să își mai amintească să fie și fericiți, așa cum erau la început. Ar vrea ca lucrurile să fie din nou simple, așa cum le vede ea acum, cu mintea celei cu 10 ani mai tânără. Însă, ceilalți nu au amnezie... Ei nu pot uita toate problemele și lucrurile mici sau mari care i-au adus aici.

Își va recăpăta Alice memoria și viața? Vrea ea să revină la viața de acum sau o preferă pe cea din trecut, unde totul pare mult mai simplu?

O carte minunată, care te face să te întrebi ce ai făcut TU ca să fii fericit. Ai lăsat problemele să te acapareze? Ți-ai amintit să îți săruți partenerul, să te joci cu cei mici, să te bucuri de o floare, de o zi frumoasă?

Haideți să ne amintim să fim fericiți!

Mulțumesc, Editura Trei! Cartea o puteți achiziționa de aici!

Etichete: , , ,