Felinare stinse - Cristina Oțel



" Toți avem demonii noștri. Important e să nu te transformi în unul dintre ei. "


Sorina are doar 17 ani, o vârstă la care prietenii, distracția și superficialitatea ar trebui să conteze. Însă, altele sunt dramele Sorinei...

O adolescentă atipică, neînțeleasă de cei din jur, o fată care suferă, se frământă, își pune întrebări existențiale și încearcă să se descopere, să se regăsească. Nu are susținere din partea părinților, care o consideră "bună de nimic" și din partea cărora primește doar jigniri, umilință și răceală...

Trecutul o bântuie, cu atât mai mult cu cât nu și-l amintește. Rareori îi apar frânturi din trecut, pe care nu reușește să le lege. Știe că din puzzle-ul ei lipsesc multe piese, dar nu știe unde și cum să le caute.

Dornică să facă altora pe plac, să își mulțumească părinții, Sorina încearcă să fie bună la toate, pentru a îi determina pe părinții ei să petreacă mai mult timp cu ea. Însă, surpriza vine atunci când ei accepta să lucreze în alt oraș, lăsând-o pe Sorina în grija lui Adrian, un băiat pe care nu l-a mai văzut niciodată.

Să trăiască zi de zi alături de el este o experientă nouă, Adrian fiind singura persoană cu care Sorina îndrăznește să fie ea și atât...fără alte măști. Însă, deși el îi promite că va fi mereu lângă ea, știe că o va părăsi, așa cum fac toți cei de lângă ea. 

Totuși, cu toții par să știe un secret legat de ea, de trecutul ei. Numai ea nu are habar de ce este omul de azi. Când va afla, lumea îi va fi dată peste cap. Când piesele din puzzle se vor uni, Sorina se va prăbuși sau se va întări? Când va trece prin cea mai mare dramă, cine îi va fi alături?

O carte pe cât de tristă, pe atât de amuzantă. Personaje bine conturate, drame care te lasă cu ochii în lacrimi, situații care te fac să zâmbești. Mi-a plăcut de Sorina, i-am urât părinții; mi-a plăcut Adrian, în aceeași măsură în care m-a enervat. Atâtea sentimente a stârnit în mine cartea asta, încât treceam de la o stare la alta fără să îmi dau seama. Doar o carte bună poate face asta.

Mulțumesc, Quantum Publishers! Puteți achiziționa cartea de aici.

Etichete: , , , , ,