luni, 29 mai 2017

Soția tăcută - A. S. A. Harrison - recenzie


Soția tăcută a fost considerat thrillerul psihologic al anului. Dacă am avut așteptări mari? O, da! Dacă a fost pe măsura așteptărilor? Nu chiar! De fiecare dată când am așteptări mari de la o carte, risc să ies dezamăgită la final. Nu pentru că nu ar fi o carte bună, ci pentru că eu mi-o imaginam altfel...

Jodi și Todd au o relație de 20 de ani, fără a fi căsătoriți. Ea -psiholog, el - antreprenor în construcții. Ea - tăcută și dornică să îi facă pe plac, el - dornic să profite de toate libertățile pe care i le oferă. Ea - capabilă să treacă peste orice, pentru a păstra rutina familiei lor, el - capabil să facă orice pentru a ieși din rutină. Ea - femeia înșelată, care iartă mereu și se face că nu vede, el - bărbatul care înșeală, dar se întoarce mereu la ea.

I-am antipatizat pe amândoi, în egală măsură. Pe ea, pentru slăbiciunea de care a dat dovadă, pentru tăcerea ei în orice situație, pentru modul de a gestiona situația ca și cum nu ar vedea și nu ar auzi. Pe el, pentru ideea că bărbații nu sunt făcuți să fie monogami, idee de care a profitat din plin și pentru concepția că totul i se cuvine, inclusiv acceptarea și tăcerile ei.

Totul se schimbă când în viața lui apare Natasha, tânăra de 20 de ani care le va da viața tihnită peste cap, atunci când rămâne însărcinată. Împins de la spate, Todd o părăsește pe Jodi și vrea să o lase fără nimic. 

Dar, va accepta ea, având în vedere câte i-a suportat în ultimii 20 de ani? Sau va deveni tăcerea ei o armă, pe care o va folosi împotriva lor?

Subiectul din Soția tăcută mi-a plăcut, însă stilul de scriere mi s-a părut ciudat. A fost scrisă la persoana a 3-a, din două perspective, la timpul prezent. M-a bulversat puțin, poate și pentru că e prima dată când dau peste așa o scriere. Una, peste alta, a fost o carte ok. Vă invit să o citiți și să îmi spuneți părerea voastră!

Mulțumesc, Libris, pentru cartea oferită pentru recenzie! O puteți achiziționa de aici.

12 comentarii:

 1. Cartea a fost scrisa de A.S.A. Harrison, insa autoarea nu s-a putut bucura de primul ei roman pentru ca a murit de cancer inainte sa fie publicat.
  Sotia tacuta este considerat un roman din subcategoria domestic noir din cauza elementelor care ti-au atras atentia - caracterul personajelor, actiunea si aparenta lipsa de actiune, trecutul grav al personajelor etc.
  Eu nu il consider thriller in genul clasic, dar ii accept denumirea de noir pentru ca are accente din acest gen literar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, noir da. Nu ştiam că autoarea nu a apucat să se bucure de munca ei.

   Ștergere
 2. nu am citit-o, dar din descrierea ta imi dau seama ca Jodi e genul ala de femei pe care eu nu o agreez. Daca o sa mi se iveasca vreodata sansa sa o citesc cu siguranta o sa ii acord o sansa :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place titlul =)) Suna bine, spor la citit si altele!💕

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu prea pare genul meu,nici cartea ,nici JODI.As fi curioasa ce impresie ti-a lasat tie Jodi,ti-a placut ca si personaj?ai admirat-o?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deloc. Cum am zis şi în recenzie...nici nu ştiu pe cine am antipatizat mai tare. 😂😂

   Ștergere
 5. Imi place titlul😂😂.Dupa cum ai descris cartea suna foarte bine.Faci o treaba excelenta😘

  RăspundețiȘtergere
 6. M-ai făcut curioasă în ce privește acțiunea cărții pentru că, din păcate,ca ea mai sunt multe femei în ziua de azi...de bărbați nu mai zic.

  RăspundețiȘtergere