Fata cea bună - Mary Kubica - Recenzie



Ce pot să vă povestesc eu despre Fata cea bună? Ce să vă spun ca să puneți mai repede mâna pe carte să o citiți? Poate că este un thriller excepțional? Poate că nu am putut să o las din mână? Poate că am fost uimită până la capăt de carte? Poate că îmi pare rău că am terminat-o? Toate astea și un pic în plus...

Fata cea bună este unul din cele mai bune thrillere pe care le-am citit în ultima perioadă. Mary Kubica s-a jucat cu emoțiile personajelor și ale cititorului, ne-a pus în fața unor situații pline de mister și adrenalină, ne-a făcut să luăm parte la transformările fizice și psihice ale personajelor și am simțit că suntem și noi acolo, lângă ei.


Atunci și acum, trecut și prezent, înainte și după...

Mia Dennett a fost mereu copilul rebel al familiei. Cu un tată judecător, mult mai preocupat de bunăstarea și reputația lui decât de familia sa, cu o mamă indiferentă, care nu a știut niciodată să se apropie de fiicele ei și cu o soră care i-a fost mereu dată ca exemplu pozitiv, Mia și luat viața în propriile mâini, încă de la 18 ani. Nu a vrut să mai trăiască în mediul toxic al familiei sale și s-a descurcat de una singură, fără să aibă nevoie de ajutor.

Seara în care îl întâlnește într-un bar pe Colin Thatcher îi va schimba viața... Fără să știe măcar ce o așteaptă, Mia flirtează cu acest bărbat enigmatic. De aici până la a fi răpită e doar un pas. Dar, cine e Colin? Doar un intermediar, ce trebuia să o răpească pe fată și să o predea altcuiva. Totul pentru bani, bani de care el avea nevoie și pe care nu îi putea obține altfel.

Însă, într-un impuls de moment, Colin decide să nu o mai dea pe fată, ci să o ia cu el, pentru a o salva de la o moarte sigură. O duce la o cabană izolată, unde vor petrece următoarele luni.

Când Mia dispare, detectivul Gabe Hoffman face tot ce poate pentru a i-o aduce înapoi mamei sale, Eve. Toată lumea o caută cu disperare, rugându-se să o găsească încă în viață. Singurul care nu pare impresionat este tatăl ei, judecătorul Dennett. El este convins că Mia a plecat de bună voie.

Între timp, în cabana mică ce îi adăpostește, o legătură stranie apare între Mia și Colin, între pradă și vânător. Să fie oare singurătatea? Să fie oare sindromul Stockholm, care le face pe victime să se atașeze de răpitorii lor? Să fie oare ceva mai mult?

Va fi Mia găsită în viață? Vor desluși ei misterele răpirii ei? Va avea Eve ocazia să îi spună tot ce nu a reușit până acum? Să recupereze timpul pierdut?

Aveți multe de aflat. Asta o veți putea face doar citind cartea, pe care o puteți achiziționa de aici.

Mulțumesc, Editura Herg Bernet, pentru un thriller de excepție!



Etichete: , , , ,