Înainte de ispită - Peter Robinson - Recenzie


Trebuie musai să vă ispitesc cu această carte. Am ținut-o ceva timp în bibliotecă, fără să știu ce comoară ascunde între pagini. Mi-a plăcut mult, foarte mult. M-a purtat pe muzică clasică, cu vin bun și filme vechi, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, până în zilele noastre.  Dar, nu doar atât. M-a purtat prin tristețe și agonie, prin bucurie și împlinire, prin durere și suferință, prin renaștere și poftă de viață.

Aprilie 1953 - Grace Fox este spânzurată pentru uciderea soțului său, Ernest Fox. În vârstă de 40 de ani, de o frumusețe răpitoare și o tristețe covârșitoare, Grace își ia adio de la viață cu demnitate.

Octombrie 2010 - compozitorul de muzică de film Chris Lowndes revine în Anglia din America, mutându-se la conacul Kilnsgate, o casă impunătoare, cu un trecut bine ascuns.

Vă întrebați ce legătură au unul cu celălalt. Chris se mută în casa în care Grace a locuit, împreună cu familia ei. Când află de execuție, Chris este curios să afle întreaga poveste. Încercând să își revină după moartea soției sale, Laura, Chris se avântă în această investigație, devenind rapid obsedat de cazul Grace Fox.

Infirmieră pe timpul războiului, Grace a trecut prin orori de nedescris, care au făcut-o să se închidă în ea. Însă, după cum toată lumea spune, era o femeie de o blândețe și o bunătate extraordinară, incapabilă practic să omoare cu sânge rece. Totuși, ce a determinat-o să își ucidă soțul? Să fie aventura pe care o avea cu un tânăr de 19 ani, motivul pe care acuzarea s-a bazat atunci când a condamnat-o la moarte?

Cu cât pătrunde mai adânc în poveste, cu atât mai mult este convins că Grace nu este vinovată. Devine obsedat de rezolvarea enigmei, făcând călătorii în Franța sau Africa, doar pentru a da de ultimii martori în viață.

Însă, cui i-ar mai păsa? Ce ar rezolva dacă ar desluși misterul? Fără să vrea, Grace devinde parte din el și doar așa își va găsi liniștea. Oare va reuși el să afle adevărul?

O carte extraordinară, pe care v-o recomand cu drag. Mulțumesc, Editura Corint! Puteți să o achiziționați de aici.

Etichete: , , , , ,