Inspiră adânc! Expiră! - Ciprian Albu - Recenzie


E momentul să tragi adânc aer în piept. Inspiră adânc! Ia-ți ochii de la gogoși și expiră! Urmează să îți povestesc despre o altfel de carte, scrisă de un autor român contemporan. 

De ce altfel? 
Pentru că nu seamănă cu nimic din ce am citit, pentru că este originală, pentru că nu este clișeică, pentru că nu este ușor de înțeles. Pentru că, în 140 de pagini, se ascund multe întrebări la care doar tu îți poți răspunde. Pentru că te pune să meditezi, pentru că nu gândește în locul tău.

Nu recomand această carte oricui! Și voi veți spune acum... înseamnă că e o carte proastă. Nu, doar că nu oricine o poate înțelege. Nu o poți trata superficial, nu o poți citi cu gândul la cai verzi pe pereți, că oricum prinzi firul. Nu îl prinzi, decât dacă o citești cu atenție.

În primul rând, eu o văd ca o carte psihologică. Pătrunde în cele mai adânci gânduri, temeri și trăiri. Analizează și diseacă sentimente și oameni, temeri și vise. Povești de dragoste neîmpărtășite, iluzii duse la extrem și oameni - oameni care intră în viața ta cu un rost și pleacă atunci când lecția a fost învățată.

Nu o să vă zic nimic despre acțiune, pentru că nu asta este importantă, după părerea mea. Trebuie să descoperiți ce este în spatele poveștii!

Mulțumesc pentru carte, Ciprian Albu!

Dacă v-am făcut curioşi, puteți câştiga un exemplar al cărții, la concursul de pe facebook.

Etichete: , , ,