Pasiunea unei femei #2 - Virginia Henley - Recenzie



Hot, hot, hot! Ăsta e primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la cartea asta. Atât de hot, că tot căutam pe copertă semnul de la Eroscop. Și când nu îl găseam, îmi ziceam: calm, e doar historical-romance, carte cu fluturași și sensibilitate, pentru romantice și visătoare. Nop! Dacă pentru asta citiți cărțile historical-romance, pe asta ocoliți-o. E 70% erotică. Asta, ca să fiu indulgentă.

Trecând peste partea erotică, care nu m-a deranjat, doar că uneori am considerat limbajul prea deocheat, cartea mi-a plăcut. În volumul 1 din Pasiunea unei femei, am făcut cunoștință cu Bess, roșcata încăpățânată, vulcanică, pasională, cu ambiții mărețe. Am admirat-o pentru curajul ei, pentru perseverența cu care a luptat pentru visele ei.

Bess obține ceea ce își dorește: căsătoria cu William Cavendish. Se iubesc nebunește, neținând cont de diferența de vârstă dintre ei, de diferența de rang, sau de gura lumii. Fac copil după copil, la vârsta de 29 de ani având deja 6 copii. Pasiunea lui Bess pentru pământuri o face o femeie de afaceri extrem de abilă. Castelul Chatsworth, pe care ea îl construiește, stârnește invidia tuturor de la curte și relația lui Bess și a lui William este înfloritoare.

În timp ce viața și relația lor merg ca pe roate, la curtea Tudorilor se fac schimbări, intrigile sunt în plină desfășurare și situația politică îi pune în pericol afacerile lui Cavendish. Stresul resimțit la gândul datoriei de 5000 de lire față de Coroană, îi aduce lui Cavendish un atac de cord, lăsând-o pe Bess văduvă la 29 de ani, cu 6 copii și o datorie uriașă.

Între timp, moare și regina Mary, la tron urcând Elizabeth, prietena lui Bess. Aceasta o face doamnă de companie a reginei, așa că Bess ajunge din nou la curte. Mulți bărbați îi dau târcoale, printre care și Geoge Talbot, cu care se cunoaște din copilărie și care o atrage spre el ca un magnet. Însă, regina are alte planuri. O căsătorește pe Bess cu William St. Loe, căpitanul gărzii.

Will este un om blând, care o iubește pe Bess și pe copiii ei, însă ea nu îi poartă aceeași dragoste. Gândurile îi zboară mereu către Talbot, diavolul negru care îi bântuie visele. El face tot posibilul să o facă a lui, indiferent la faptul că amândoi sunt căsătoriți. Va ceda ea tentației? Îl va face pe Talbot amantul ei sau va rămâne fidelă soțului ei, lângă care nu este împlinită?

Mulțumesc, Editura Miron, pentru carte! O puteți cumpăra de aici.

Etichete: , , , ,