joi, 12 octombrie 2017

Legendele șefului de gară - Adrian Petru Stepan - Recenzie"O gară nu poate fi niciodată un sfârșit. E un punct de plecare către întreaga lume, e, prin esență, începutul."

Cu stilul lui Adrian Petru Stepan am făcut cunoștință când am citit Crepuscul, o carte diferită, pe care am citit-o cu plăcere.

Legendele șefului de gară m-au așteptat cuminți, să fiu pregătită să le citesc. Mă așteptam la același stil, dar a fost ca și cum aș fi citit alt scriitor. Total diferită față de prima, această carte m-a acaparat și mai mult. Am citit-o repede, și nu doar datorită numărului mic de pagini, ci poveștii care curge lin.

Se dă o gară medievală, într-un mic orășel, în care nimeni nu mai ajunge. Nu știu cum să vă explic, dar eu am simțit gara asta ca pe un personaj. Însuflețirea cu care autorul ne-a povestit despre ea, descrierile vii, i-au dat un suflu romantic, i-au dat un suflet.

Șeful de gară este un tânăr care iubește trenurile, cărțile, oamenii. Un tânăr care rămâne în acel orășel în care nimeni nu mai ajunge, orășel care îi trezește amintiri. 

De la vânătoarea de comori, împreună cu prietenii săi, la discuțiile lungi cu tatăl său sau la vizitele în librărie cu mama sa, toate amintirile trecutului se aștern pe foaie, amestecându-se cu prezentul relativ simplu. Prezent condimentat doar de relația cu Ella, o femeie misterioasă, căsătorită, singura care oprește, din când în când, în gara micului orășel.

Cu toții avem secrete și șeful nostru de gară va afla în curând ce înseamnă aventura, când secretele Ellei ies la iveală.

Dacă v-am făcut curioși, puteți achiziționa cartea de aici. Mulțumesc autorului pentru carte!28 de comentarii:

 1. Chiar imi place ce citesc aici, ma intriga as putea spune. Da, o prezentare care incita la lectura.

  RăspundețiȘtergere
 2. Titlul e de efect, daca si continutul este pe masura...atunci e o carte perfecta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca mi-ar placea sa o citesc. Cu ceea ce am citit despre ea, atat la tine aici , cat si pe site, pare o carte placuta.

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesanta, multumim pentru prezentare si pentru recenzie :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Interesanta carte, cred ca starneste curiozitatea.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pare o carte de citit si de avut in biblioteca.

  RăspundețiȘtergere
 7. Hmm ce legende poate avea un sef de gara.. sunt curioasa ”!

  RăspundețiȘtergere
 8. Conform recenziei, este o carte foarte palpitanta si atractiva la citit!

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte interesantă pare! Cred că mi-ar plăcea!

  RăspundețiȘtergere
 10. O reenzie minunata. Ma bucur sa aud ca acest autor a reusit sa iti castige atentia cu ceva diferit ai ca ai descoperit un nou stil. Sunt foarte putini autori care vin la fiecare carte cu ceva nou. Felicitari Catalina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Într-adevăr, are un stil unic. Mulțumesc! :)

   Ștergere
 11. Sincer o carte interesanta, imi aduce aminte de micile gari din tara noastra, acele gari in care nu opresc decat anumite trenuri, nu trenurile importante.

  RăspundețiȘtergere
 12. Suna bine, stiu cateva gari de acest gen in tara, s-ar putea ca la mijloc sa fie chiar o poveste relativ adevarata.

  RăspundețiȘtergere
 13. Interesanta povestea si faptul ca gara pare insufletita! Ar trebui s-o citesc si eu

  RăspundețiȘtergere