Misery - Stephen King - Recenzie


În sfârșit, am făcut și eu cunoștință cu stilul lui Stephen King. #carteade10, pe grupul Prefață de carte și Porția de citit, a fost Misery, cartea care m-a introdus în lumea horror a lui King.

A fost exact cum mă așteptam: sângeroasă, dură, captivantă. Mi-a plăcut și sigur voi mai citi și alte cărți ale autorului. M-a îngrozit pe alocuri sadismul autorului, dar m-a ținut captivă, curioasă, cu sufletul la gură.

Scriitorul Paul Sheldon este cunoscut în întreaga lume pentru cărțile sale de succes, în special pentru seria Misery. Are multe admiratoare, care de care mai înfocate. Însă, niciuna nu e ca Annie...

După un accident, Paul se trezește într-o casă necunoscută, alături de o femeie necunoscută. Annie Wilkes este cea care l-a găsit și, ca a adevărata admiratoare ce este, l-a luat acasă, să aibă grijă de el. Ce poliție, ce spital? Fostă asistentă medicală, Annie va ști să aibă grijă de el. El ar trebui să fie recunoscător...

În nebunia ei, Annie crede că îi face un bine lui Paul. Tot ce are de făcut el este să mai scrie un ultim volum din Misery, special pentru ea. Apoi, îl va elibera... Pentru că Annie este bună, doar cei din jur au ceva cu ea. Nu este vina ei că Paul o mai enervează din când în când și trebuie să îi mai taie câte un picior sau un deget. Este doar vina lui, deci să nu se mai plângă. 

Cu picioarele distruse, dependent de pastile și de ea, închis în casa ei din mijlocul pustietății, Paul poate doar să spere că cineva îl va salva și să scrie. Nu are de ales. Dar, va reuși el să iasă viu din această aventură? Greu de spus!

Etichete: , , , ,