marți, 14 noiembrie 2017

Anotimpul iubirii - Rodica Mijaiche - RecenzieCineva m-a întrebat, cândva, dacă eu cred în dragoste la prima vedere... Și nu credeam, deloc. Chiar consideram că e o minciună. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Nici acum nu cred că te îndrăgostești pe loc de un om, însă ceva te atrage spre el, ceva îți spune că el e alesul. De la asta la dragoste, e doar un pas. Deci, da, există și dragoste la prima vedere.

Anotimpul iubirii e prima carte a Rodicăi Mijaiche și ultima pe care am citit-o eu. Nu știu de ce am lăsat-o la urmă, dar a devenit preferata mea, din cărțile ei. Da, e tare scurtă și toate se petrec repede, repede. Însă, sentimentele profunde care "cresc" în cele 178 de pagini, personajele puternice care se creionează, suferința și iubirea care vindecă, toate au urcat-o în top. 

AnaMaria este o persoană sensibilă. Greu încercată de viață, rămasă singură după ce familia i-a murit într-un accident, ea își găsește alinarea în Mihai, prietenul ei cel mai bun. Cei doi locuiesc împreună și lucrează la aceeași firmă de avocatură. Însă, când și Mihai moare, mult prea tânăr, Anamaria se trezește din nou în aceeași situație disperată: este a nimănui. Este convinsă că nu are dreptul la iubire și că atrage moartea persoanelor dragi.

Adrian este fratele lui Mihai. Acesta revine de pe front, după ce mulți ani a luptat în mijlocul acțiunii, căutând moartea. Se consideră vinovat pentru că părinții lor l-au renegat pe Mihai, care avea alte orientări sexuale. Când se întoarce, rănit și cu sufletul zdrobit, află de la Anamaria că Mihai este mort. 

Din prima clipă în care se văd, ceva îi atrage ca un magnet unul spre celălalt. Însă, au prea multe fantome din trecut care îi bântuie și nu își dau voie să fie fericiți. Nu au încredere în ei și încearcă să se îndepărteze unul pe celălalt, doar pentru a nu se răni. Se vor vindeca vreodată de trecut și vor privi spre viitor?

Mulțumesc pentru carte, Rodica! Aceasta a apărut la Librex și o puteți achiziționa de aici.


13 comentarii:

 1. Nu am citit nimic scris de Rodica, desi am in plan de multa vreme sa fac acest lucru.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce poveste interesanta, sunt curioasa de deznodamant.

  RăspundețiȘtergere
 3. mai sa stii ca eu cred...sa-ti zic... multi ani am zis ca nu exista asa ceva... pana m-a lovit :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place mult titlul!Sigur e o carte buna!

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu spun ca nu cred in dragoste la prima vedere, doar ca mie nu mi s-a intamplat.

  RăspundețiȘtergere
 6. Și la mine este volumul preferat din ce am citit până acum de la autoare... Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 7. Eu sper ca da. O carte frumoasa care asteapta sa fie citita acum in anotimpul rece.

  RăspundețiȘtergere
 8. Nici eu nu cred in dragoste la prima vedere :) Iubirea tine de mai mult decat de un schimb de priviri sau o intalnire inopinata.
  Paula Sosoi

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu cred in dragoste la prima vedere..pentru ca eu am aceeasi dragoste care a fost la prima vedere de acum hat hat ani. Frumoasa recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 10. O poveste frumos descrisa, sunt convinsa ca cartea aduce mult mai multe emotii atat vinovate cat si vindecatoare.

  RăspundețiȘtergere
 11. Foarte frumoasa povestea si ideea, dar trista. Sunt convinsa ca sunt povesti in viata de zi cu zi care traiesc drame de genul. Nu-mi doresc sa stiu cum trec peste.

  RăspundețiȘtergere
 12. As citi si eu cartea! Imi place povestea ei!

  RăspundețiȘtergere
 13. Am citit cartea :) . Mi-a placut subiectul. Este o carte usoara dar lectura te relaxeaza. Mi-as dori si o continuare :0

  RăspundețiȘtergere