Ginny Moon. Din secretele unei fetițe autiste - Benjamin Ludwig - Recenzie


Poate că îi privim cu milă sau circumspecți, poate că trecem nepăsători pe lângă ei, dar oare îi înțelegem pe copiii speciali?
Vedem viața în culori, ne bucurăm, suferim, știm să ne ținem sub control sentimentele și trăirile. Oare ei câte pot să facă? Ce e în mintea lor, cum gândesc, cum văd ei lumea din jurul lor? V-ați pus vreodată întrebarea asta?

Romanul de debut a lui Benjamin Ludwig ne-o aduce în prim plan pe Ginny Moon, o fetiță autistă, care se chinuie să facă față vieții care a fost nedreaptă cu ea, o fetiță specială...

Scris din perspectiva ei, cu fixurile și speranțele, cu temerile și emoțiile unui copil special, cartea este total diferită față de ce am citit până acum. Sensibilizează, te face să nu mai treci nepăsător, te face să încerci să te pui în pielea lor, să îi înțelegi.

Ginny are 14 ani. De la 9 ani, când poliția a luat-o de lângă mama sa abuzivă și dependentă de droguri, Ginny merge de la o familie la alta. Este deja la cea de-a treia familie adoptivă, de la primele două reușind să evadeze. Și acum, deși la casa albastră e în siguranță, ea își face un nou plan de a evada.

Vrea să ajungă la Gloria, mama ei naturală, deoarece știe că aceasta nu poate avea grijă de păpușa ei bebeluș, cea pe care a lăsat-o acasă, în valiză, acum 5 ani. Trebuie să se întoarcă să o salveze, să aibă grijă de ea, chiar dacă va renunța la viața sigură și liniștită pe care o are.

Lumea văzută prin ochii lui Ginny este în alb și negru, fără prea multe nuanțe de gri. Ea trebuie să aibă mereu un plan, o rutină, surprizele scoțând-o din mediul ei de confort. Totuși, de dragul păpușii ei bebeluș, riscă și o contactează pe ascuns pe Gloria, plănuind să fugă cu ea. Va reuși ea oare?

Recomand tuturor să citească Ginny Moon, o carte care nu are cum să te lase indiferent. O găsiți pe Libmag, cu reducere de 20%.

Etichete: , , ,