duminică, 24 septembrie 2017

Book Blogger Tag


Am fost provocată de către Anca și Adriana să răspund unui tag interesant despre cărți. Provocarea a fost acum 1000 de ani, dar abia acum am reușit să și răspund. :D
1. Trei lucruri pe care nu le suporți la o carte.

Previzibilitatea, descrierile interminabile și tărăgănarea acțiunii, doar ca să mai fie câteva pagini în plus.
2. Descrierea locului preferat de citit.

Citesc oriunde, nu sunt pretențioasă. Totuși, îmi place să mă relaxez în cadă, cu multă spumă și o carte. :P
3. Trei confesiuni legate de cărți.

- Îmi place să le pipăi. Nu râdeți, nu sunt perversă! Îmi plac coperțile care au litere sau imagini în relief. :P

- Nu îmi place să citesc descrierea de pe coperta 4, decât după ce am terminat cartea.

- De foarte multe ori, visez acțiunea cărții pe care o citesc, cu diverse îmbunătățiri, bineînțeles. :P
4. Când a fost ultima dată când ai plâns în timpul lecturării unei cărți?

Cred că la Pași în trecut, acum multe luni. 
5. Câte cărți se află acum pe noptiera ta?

6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

Mă declar vinovată. Beau cafea, suc, mănânc dulciuri... Ce să fac? Nu mă pot abține. :P
7. Alege 3 cărți pe care le-ai recomanda oricui.

8, Arată-ne o poză cu raftul preferat din bibliotecă.

9. Scrie în 3 cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.

Relaxare, evadare, cunoaștere.
10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

E secret, nu vi-l pot spune. :)))


Provoc mai departe blogurile Stil de scriitor, Eroi pentru cărți și Books Fairy Dust.

joi, 21 septembrie 2017

Diabolic - Am murit, din fericire #5 - Theo Anghel - Recenzie


Mă gândeam să protestez și să nu mai scriu recenzia asta. Uite-așa, că nu vreau eu! Dacă o scriu, chiar trebuie să mă despart de personaje, de data asta definitiv. Nu cred că Theo va mai fi convinsă să scrie și volumul 6. :))

Așadar și prin urmare, o să îmi fie maxim de dor de toți, mai ales de Oriana și de drăcușorul de Abel. Totuși, oricât aș protesta, sunt datoare cu o părere, așa că nu am încotro. 

În volumul anterior, viața Orianei începea să prindă contur, alături de Marc și de îngerii ei. (Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, citiți recenziile anterioare!). Ce nu știa ea este că Marc și-a vândut sufletul Iadului, printr-un pact făcut cu Malorum. Pact care ar fi salvat-o pe ea și ar fi ajutat-o să se întoarcă în Chaos. Astfel că Oriana ajunge din nou în Chaos, împreună cu îngerii, dar fără dragostea ei, Marc. Își reia viața de recuperator, dar își pierde iubirea. Își revede vechii prieteni, dar îi pierde pe cei noi.

Își face promisiunea de a îl găsi și salva pe Marc, deși știe că șansele ei sunt minime. Îngerii ei, întorși în Chaos cu amintirile din viața anterioară, au propriile probleme de rezolvat și proprii demoni de învins. Nimic nu mai este cum ar trebui și Oriana începe să își piardă speranța.

Misiuni din ce în ce mai grele îi dau bătăi de cap și îi pun răbdarea la încercare. Cineva se joacă cu nervii ei și ea este din ce în ce mai răzvrătită împotriva Creatorului, care îi lasă de izbeliște. 

Probleme anterioare revin peste ea ca o avalanșă. Încearcă să ajute pe toată lumea și, în același timp, să rămână cu mințile întregi, în lipsa lui Marc. Dar cum va reuși ea să facă față avalanșei de emoții și de probleme?

Misiunea cea mai grea pe care o are este să îl ducă pe Gudila, învățăcelul ei, în Sanctuar. Însă, se pare că cineva nu vrea să îi lase să ajungă acolo, deoarece sunt urmăriți la tot pasul de demoni, pericolul fiind o stare de fapt, din nou.

Însoțită de îngerii ei, de Astrid, de preotul Sandu și de Gudila, Oriana ajunge la Sanctuar, în pofida tuturor piedicilor care i se pun în cale. Ajunsă acolo, însă, află de la Malorum că l-ar putea recâștiga pe Marc. Dar, care să fie prețul oare? Este ea dispusă să îl plătească? Poate avea încredere în reprezentantul Iadului? Iubirea pentru Marc o va face să nu mai gândească rațional sau va reuși să rămână stăpână pe sine?

În acest volum, am fost veselă, tristă, uimită, mulțumită, nervoasă, dezamăgită. Am râs în hohote cu personajele și am suferit alături de ele. Am rămas cu gura căscată, atunci când lucrurile au luat întorsături pe care nu mi le-aș fi imaginat vreodată. Am dat pagină după pagină, tot mai avidă, tot mai curioasă, tot mai încântată. Mi-am dorit să încetinesc ritmul, conștientă că mă despart de niște prieteni, dar nu am reușit. 500 de pagini au zburat ca prin farmec. Cu mâna pe inimă vă spun că seria asta nu e de ratat! Toți iubitorii de fantasy ar trebui să o citească! Iar cei care nu iubesc acest gen, îl vor iubi după. 

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers și lui Theo Anghel pentru o serie minunată! Cartea o puteți achiziționa de aici.

luni, 18 septembrie 2017

Hai să ne prefacem și azi! - Remina Radu - Recenzie


"Te-ai gândit vreodată câte dintre deciziile pe care le iei într-o zi îți schimbă viața? Eu da. Toate."

Zâmbete false, care maschează tristeți numai de noi știute, îmbrățișări fugare, care nu mai transmit nimic, "te iubesc" aruncat din obișnuință, odată cu sărutul fugar de dimineață. Conversații superficiale, întrebări puse din complezență, fără a ne interesa răspunsul și răspunsuri date din obișnuință, fără a ne interesa întrebarea. Strângeri de mână formale, prietenii unilaterale, iubire neîmpărtășită, idealuri ascunse atât de adânc încât nici nu ni le mai amintim. Toate fac parte din viață. Așa că... Hai să ne prefacem și azi!

Despre asta e cartea Reminei Radu, despre viață, emoție, trăiri, sentimente bine ascunse. Facem cunoștință cu eroina noastră imperfectă, o ea fără nume, pentru că poate fi oricine. Prinsă între două iubiri, frământările interioare ale unei femei care se preface zi de zi o transformă, o formează ca om. Îl înșeală pe soțul ei, Robert, cu un el, pentru că "este o visătoare". Nu plănuiește să o facă, dar se îndrăgostește de el, în timp ce se reîndrăgostește și de soțul ei. Este întreagă doar iubindu-i pe amândoi, într-un mod ciudat, pe care nu îl înțelege nici ea.

Fură clipe alături de el, știind că nu îi va aparține niciodată, însă având nevoie de el ca de aer. În lipsa lui, transformă clipele alături de Robert în unele de neuitat. Nu poate și nu vrea să renunțe la niciunul. E ca și cum ar renunța la o parte din ea. Totuși, ce se va alege de viața ei? Spre ce final o vor duce alegerile ei?

Mi-a plăcut tare mult stilul autoarei, plin de umor și autoironie. Analiza psihologică a personajelor, făcută prin prisma unei povestitoare talentate, a fost una pe care nu ai cum să nu o citești cu plăcere. Stilul poetic s-a împletit perfect cu umorul, rezultând o carte frumoasă și ușor de citit. Însă, nu am putut deloc rezona cu personajul principal. Nu am putut să îi înțeleg unele decizii, oricât m-aș fi chinuit. E posibil să fie și vina mea, recunosc. Am pornit cu prejudecăți, deoarece nu suport infidelitatea.  Oricum, vă recomand cartea, cu drag.

Mulțumesc, Bookzone! O puteți achiziționa de aici.

sâmbătă, 16 septembrie 2017

Crede-mă, Unul dintre noi minte!


New York Times bestsellerul „Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus urmează să fie publicat toamna aceasta, în colecția Passport, în traducerea Cristinei Nemerovschi.

„Unul dintre noi minte” e povestea a ceea ce se întâmplă când cinci străini ajung în clasa de detenție a școlii, iar numai patru ies de acolo în viață. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns.

Fii atent la toate detaliile și poate vei fi tu cel care va rezolva enigma:


Într-o după-amiază de luni, cinci elevi de la Liceul Bayview intră în camera de detenție.

Bronwyn, tocilara, va merge la Yale și niciodată nu încalcă vreo regulă.

Addy, prințesa, este frumoasa populară a liceului.

Nate, delincventul, este deja eliberat condiționat după ce a fost prins vânzând droguri.

Cooper, atletul, este starul echipei de baseball.

Și Simon, proscrisul, este creatorul unei faimoase aplicații de mobil care lansează bârfele fierbinți ale liceului.

Atâta doar că Simon nu mai iese de la detenție. La finalul orei în care cei cinci trebuie să-și ispășească pedeapsa, Simon moare. Potrivit anchetei, decesul nu este un accident. Luni moare, iar marți apar dezvăluiri senzaționale programate de el despre cei patru colegi care i-au fost alături în clipa morții, ceea ce îi transformă rapid în suspecți. Dacă nu cumva criminalul este altcineva și se află în libertate…

Toată lumea are secrete, nu? Ceea ce contează e cât de departe ai merge ca să le protejezi.


Karen M. McManus este licențiată în literatura engleză la College of the Holy Cross și are un master în jurnalism de la Universitatea Northeastern. Atunci când nu scrie sau lucrează în Cambridge, Massachusetts, McManus adoră să călătorească împreună cu fiul ei. „Unul dintre noi minte” este romanul său de debut, ajungând pe locul doi în lista New York Times Bestseller imediat după lansare și fiind în foarte scurt timp publicat în peste 20 de țări. Romanul va fi ecranizat în serial de către Universal Cable Productions.

În colecția Passport au mai apărut „Fata cea bună” de Mary Kubica și „Inima mea și alte găuri negre” de Jasmine Warga, ambele în traducerea Cristinei Nemerovschi, precum și „Dispariția din Silver Water” de Haylen Beck, în traducerea lu Flavius Ardelean.

Eu abia aștept să aflu cine minte. Voi?

joi, 14 septembrie 2017

Pasiunea unei femei #2 - Virginia Henley - RecenzieHot, hot, hot! Ăsta e primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la cartea asta. Atât de hot, că tot căutam pe copertă semnul de la Eroscop. Și când nu îl găseam, îmi ziceam: calm, e doar historical-romance, carte cu fluturași și sensibilitate, pentru romantice și visătoare. Nop! Dacă pentru asta citiți cărțile historical-romance, pe asta ocoliți-o. E 70% erotică. Asta, ca să fiu indulgentă.

Trecând peste partea erotică, care nu m-a deranjat, doar că uneori am considerat limbajul prea deocheat, cartea mi-a plăcut. În volumul 1 din Pasiunea unei femei, am făcut cunoștință cu Bess, roșcata încăpățânată, vulcanică, pasională, cu ambiții mărețe. Am admirat-o pentru curajul ei, pentru perseverența cu care a luptat pentru visele ei.

Bess obține ceea ce își dorește: căsătoria cu William Cavendish. Se iubesc nebunește, neținând cont de diferența de vârstă dintre ei, de diferența de rang, sau de gura lumii. Fac copil după copil, la vârsta de 29 de ani având deja 6 copii. Pasiunea lui Bess pentru pământuri o face o femeie de afaceri extrem de abilă. Castelul Chatsworth, pe care ea îl construiește, stârnește invidia tuturor de la curte și relația lui Bess și a lui William este înfloritoare.

În timp ce viața și relația lor merg ca pe roate, la curtea Tudorilor se fac schimbări, intrigile sunt în plină desfășurare și situația politică îi pune în pericol afacerile lui Cavendish. Stresul resimțit la gândul datoriei de 5000 de lire față de Coroană, îi aduce lui Cavendish un atac de cord, lăsând-o pe Bess văduvă la 29 de ani, cu 6 copii și o datorie uriașă.

Între timp, moare și regina Mary, la tron urcând Elizabeth, prietena lui Bess. Aceasta o face doamnă de companie a reginei, așa că Bess ajunge din nou la curte. Mulți bărbați îi dau târcoale, printre care și Geoge Talbot, cu care se cunoaște din copilărie și care o atrage spre el ca un magnet. Însă, regina are alte planuri. O căsătorește pe Bess cu William St. Loe, căpitanul gărzii.

Will este un om blând, care o iubește pe Bess și pe copiii ei, însă ea nu îi poartă aceeași dragoste. Gândurile îi zboară mereu către Talbot, diavolul negru care îi bântuie visele. El face tot posibilul să o facă a lui, indiferent la faptul că amândoi sunt căsătoriți. Va ceda ea tentației? Îl va face pe Talbot amantul ei sau va rămâne fidelă soțului ei, lângă care nu este împlinită?

Mulțumesc, Editura Miron, pentru carte! O puteți cumpăra de aici.

marți, 12 septembrie 2017

Cum e să fii fată? - Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Adela Dan, Raluca Feher, Miruna Ioani, Andra Nistor, Melinda de Ross, Dana Săvuică, Victoria SermanE cu ciocolată și zâmbete, cu zăpăceală și chicoteli, cu lacrimi și fond de ten, să le acoperim. E cu putere și neputință, e cu dorință și încăpățânare, e cu dragoste și ciocolată. Ups, am mai spus o dată de ciocolată. :P

Cei de la Editura Univers mi-au făcut o surpriză și mi-au trimis noua lor cărticică, Cum e să fii fată. M-a intrigat titlul și am fost curioasă să o citesc, așa că am devorat-o instant. Am fost curioasă ce părere au autoarele noastre dragi despre sexul slab (vorba vine). Rezultatul? Am râs, m-am încruntat, am rezonat sau nu am fost de acord cu unele idei, dar mi-a plăcut. Mi-a plăcut mult.

Adică, stați voi și vă întrebați, cum am făcut-o și eu... Ce naiba, te învață cum e să fii fată? Păi, ce? Eu nu știu? Nu, nu te învață. Doar îți arată perspective diferite asupra feminității, asupra impactului care l-au avut asupra lor faptul că s-au născut fete.

Cure de slăbire, iubiri pierdute sau regăsite, egalitate între sexe, sensibilitate, independență, cochetărie, masochism. Noi, femeile, le vrem pe toate! Și le avem, într-o combinație mortală de tocuri, parfumuri fine, ruj roșu și cioco... Ups, înghețată! :))

Dacă nu mă credeți pe cuvânt că veți râde pe burtă când veți citi cartea asta, vă las mai jos câteva fragmente. Nu multe, că vă învățați. 
Dacă v-ați convins, puteți cumpăra cartea de aici. :) Eu am fost mai norocoasă și am primit-o. Mulțumesc, Editura Univers!

Cei din București se pot convinge la lansarea de joi, 14 septembrie, ora 19, de la Cărturești Verona.

luni, 11 septembrie 2017

Nopți la Monaco - Natașa Alina Culea - Recenzie"Nopți la Monaco... Un nou început în lumea opulenței și a oamenilor care par mereu fericiți."


Cu stilul Natașei am făcut cunoștință citind Lupii trecutului. Sofia, o carte plină de sensibilitate, cu un final care mi-a rămas și acum în cap. Dacă la acea carte am mai găsit mici chestii care nu prea mi-au plăcut, Nopți la Monaco a avut tot ce îi trebuie să fie o lectură captivantă, care m-a prins în mreje.

M-a plimbat de la Văleni la Monaco, de la sărăcie la opulență, de la naivitate la prefăcătorie, de la timiditate la seducție. 

Nicoleta Dragomirescu a avut ghinionul de a se naște la Văleni, într-o familie săracă, care își ducea traiul de la o zi la alta. Câte fete nu sunt în situația ei? Câți copii nu cunosc greutățile vieții de la o vârstă mult prea mică? Câte familii trăiesc încă în astfel de condiții? Însă, Nicoleta are o șansă să schimbe ceva, atunci când tușa Catia o ia să locuiască la Ploiești, cu ea. Intră în universul cărților, citind tot ce îi pică în mâini. Mătușa sa o îndrumă către studiu, o ajută să își depășească condiția, să vrea mai mult de la viață.

Dar, cum ajunge Nicoleta de la fata naivă, care face greșeli, pentru că habar nu are ce înseamnă viața, la Nika, femeia seducătoare care încheie contracte de milioane de dolari în toată lumea și care are bărbații la degetul mic? Cum ajunge Nika de la Văleni la Monaco? Cărui înger păzitor trebuie să îi mulțumească și care este prețul pe care trebuie să îl plătească?

Pentru a fi fericită, trebuie ca mai întâi să își ia doza de nefericire. Pentru a câștiga, trebuie să riște și să facă multe compromisuri. Pentru a lăsa trecutul în urmă, trebuie să renunțe la prezentul incert și să își proiecteze un viitor luminos.

Va învăța din greșeli și va greși din nou, va fi trădată și va suferi, dar va renaște din cenușă, pentru că este o învingătoare. Și învingătorii nu pierd niciodată: ei doar câștigă sau învață din greșeli.

Mulțumesc, Librex! Achiziționați cartea de aici și veți avea parte de o super călătorie literară!

sâmbătă, 9 septembrie 2017

Lunile anului booktagUnde-i tagu'? Uite tagu'!

Ce ne mai plac plac tag-urile și să ne dăm cu părerea despre orice! Împreună cu Adriana, de la Prefață de carte, am pus la cale acest tag în care găsiți câte o recomandare pentru fiecare lună a anului.
Oricine poate prelua leapşa, cu rugămintea de a preciza sursa. Dacă puneți şi un link, dăm câte-o cafea! :)))

Și, cum ne-am dat peste cap să facem o imagine potrivită, ne-ar face plăcere dacă am vedea-o și în articolul vostru.
IANUARIE

În prima lună a anului, vă propun o Poveste de iarnă într-o atmosferă magică, în care realul se îmbină cu visele, nefirescul devine firesc și dragostea rezistă vreme de secole.

FEBRUARIE

Rămânem în lumea poveștilor, citind Regina Zăpezilorîntr-o lume fantastică, plină de mistere și supranatural, intrigi, lupta dintre Bine și Rău, mai exact dintre Vară și Iarnă.

MARTIE

Luna asta e despre femei puternice, așa că vă propun Eu sunt Malala, un copil care își dorește să poată învăța și luptă cu toate puterile ei pentru a avea acest drept, de altfel esențial.

APRILIE

Vise Spulberate are o copertă care strigă din toate puterile să fie citită primăvara. :D  Este un amalgam de trairi si sentimente.

MAI

Este cea mai parfumată lună din an, așa că vă recomand Parfumul iubiriiun periplu prin lumea parfumurilor, a simțurilor, a iubirii.

IUNIE

În luna copiilor, vă recomand Seria Cronicile din Narnia, o carte de neratat pentru micii cititori.

IULIE

Pentru o lună călduroasă, o serie hot. Cui pe cui se scoate, nu-i așa?
Triplu HScene fierbinţi, replici amuzante, gelozie, posesivitate, prietenie, familie, sacrificii, dar, mai presus de toate, iubire.

AUGUST

Ultima lună de vacanță cere relaxare și înghețată. Love&Gelato este o carte perfectă pentru o zi relaxantă.

SEPTEMBRIE

Vine vacanța cu trenul din Franța și se întoarce cu Trenul orfanilor o carte care îți aduce lacrimi în ochi.

OCTOMBRIE

Luna perfectă pentru o plimbare prin Central Park, o carte excepțională.

NOIEMBRIE

Serile lungi de noiembrie sunt pentru citit la gura sobei. Ce se potrivește mai bine decât un thriller? Fata dinainte este atât de bine scrisă, încât nu îți dă voie să o lași din mâini. 

DECEMBRIE

Crăciun, cadouri, zăpadă și Lumina iubirii, o poveste de dragoste frumoasă, numai bună de citit la gura sobei sau sub brad, ascultând colinde.  E obligatoriu de citit în decembrie. :DProvoc mai departe blogurile Drumul vieții, Literatura pe tocuri și Just reading my books.
Mid year freak out book tag sau o retrospectivă literară a lui 2017


Ca oricărui devorator de cărți care se respectă, îmi plac lepșele amuzante despre cărți. Ca orice mamă care nu are timp să respire, le fac rar și cu întârziere. Astfel se face că, deși am primit tag-ul ăsta de la Oana și Adriana prin iulie, abia acum reușesc să îl fac. Recent, l-am mai primit de la cineva, dar nu imi aduc aminte nici bătută. Deh, bătrânețile! (Între timp, am aflat că Andra era cea de-a treia persoană.)
1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2017.


O mărturie a greutăților din perioada revoluției și a războiului cu Irak, o mărturie a luptelor pe care o femeie trebuia să le ducă pentru a supraviețui, o mărturie a ororilor la care erau supuse.

2. Cea mai bună continuare (a unei cărți) citită în 2017.


Seria Outlander este excepțională. Cu fiecare pagină pe care o citești te îndrăgostești tot mai mult de personaje, de locuri, de tradiții. Nu am avut nici măcar o clipă în care să mă plictisească, nu a fost nimic care să nu îmi placă la această serie.3. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat.


4. Cea mai anticipată lansare din a doua jumătate a anului.

Nu pot alege una. Abia aștept Gaudeamusul. :)5. Cea mai mare dezamăgire.


Mă așteptam la o carte wow și a fost una clișeică. 

6. Cea mai mare surpriză.


 Are o poveste de dragoste frumoasă, suspans, acțiune, tot ce îi trebuie să fie o carte bună.

7. Noul autor preferat (debutant sau nou pentru tine).

Nicholas Sparks - Am citit Refugiul și Cel mai de preț cadou și am fost încântată.


8. Cel mai nou personaj preferat.

Raisa Callahan, din Suflet rebel - Nieves FJoy

Raisa Callahan este o fire rebelă, încorsetată într-o soție model, supusă, modelată de către soțul său, Steven, după bunul său plac. Singura răzvrătire pe care și-o permite este un job la o editură și prietenii la care nu vrea să renunțe.

9. O carte care te-a făcut să plângi.


Am plâns de neputință, de ciudă, de tristețea și durerea personajului principal.


10. O carte care te-a făcut fericită. 


Răpiri, crime, secrete vechi date în vileag, suspans, nebunie, acțiune, dragoste, patimă, pasiune...


11. Cea mai bună ecranizare a unei cărți, pe care ai văzut-o anul acesta.

Nu am văzut. Mi-ar plăcea să se ecranizeze seria Am murit, din fericire - Theo Anghel.

12. Recenzia preferată scrisă până acum.

Pfff... greu. Cred că vă las pe voi să alegeți. Eu consider că mai am de lucrat, la toate.
13. Cea mai frumoasă carte pe care ți-ai cumpărat-o (sau pe care ai primit-o) anul acesta.


Am primit-o de la Adriana și urmează să o citesc la provocarea #alegeocarte, de pe grupul Prefață de carte și Porția de citit.

14. Ce cărți trebuie să citești până la sfârșitul anului?

Multe, prea multe să le enumăr. Vă las o poză cu ultima captură. :)Pentru că mulți dintre voi ați făcut acest tag deja, nu o să nominalizez pe nimeni, ci invit pe cei doritori să îl preia. :)