duminică, 24 septembrie 2017

Book Blogger Tag


Am fost provocată de către Anca și Adriana să răspund unui tag interesant despre cărți. Provocarea a fost acum 1000 de ani, dar abia acum am reușit să și răspund. :D
1. Trei lucruri pe care nu le suporți la o carte.

Previzibilitatea, descrierile interminabile și tărăgănarea acțiunii, doar ca să mai fie câteva pagini în plus.
2. Descrierea locului preferat de citit.

Citesc oriunde, nu sunt pretențioasă. Totuși, îmi place să mă relaxez în cadă, cu multă spumă și o carte. :P
3. Trei confesiuni legate de cărți.

- Îmi place să le pipăi. Nu râdeți, nu sunt perversă! Îmi plac coperțile care au litere sau imagini în relief. :P

- Nu îmi place să citesc descrierea de pe coperta 4, decât după ce am terminat cartea.

- De foarte multe ori, visez acțiunea cărții pe care o citesc, cu diverse îmbunătățiri, bineînțeles. :P
4. Când a fost ultima dată când ai plâns în timpul lecturării unei cărți?

Cred că la Pași în trecut, acum multe luni. 
5. Câte cărți se află acum pe noptiera ta?

6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

Mă declar vinovată. Beau cafea, suc, mănânc dulciuri... Ce să fac? Nu mă pot abține. :P
7. Alege 3 cărți pe care le-ai recomanda oricui.

8, Arată-ne o poză cu raftul preferat din bibliotecă.

9. Scrie în 3 cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.

Relaxare, evadare, cunoaștere.
10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

E secret, nu vi-l pot spune. :)))


Provoc mai departe blogurile Stil de scriitor, Eroi pentru cărți și Books Fairy Dust.

joi, 21 septembrie 2017

Diabolic - Am murit, din fericire #5 - Theo Anghel - Recenzie


Mă gândeam să protestez și să nu mai scriu recenzia asta. Uite-așa, că nu vreau eu! Dacă o scriu, chiar trebuie să mă despart de personaje, de data asta definitiv. Nu cred că Theo va mai fi convinsă să scrie și volumul 6. :))

Așadar și prin urmare, o să îmi fie maxim de dor de toți, mai ales de Oriana și de drăcușorul de Abel. Totuși, oricât aș protesta, sunt datoare cu o părere, așa că nu am încotro. 

În volumul anterior, viața Orianei începea să prindă contur, alături de Marc și de îngerii ei. (Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, citiți recenziile anterioare!). Ce nu știa ea este că Marc și-a vândut sufletul Iadului, printr-un pact făcut cu Malorum. Pact care ar fi salvat-o pe ea și ar fi ajutat-o să se întoarcă în Chaos. Astfel că Oriana ajunge din nou în Chaos, împreună cu îngerii, dar fără dragostea ei, Marc. Își reia viața de recuperator, dar își pierde iubirea. Își revede vechii prieteni, dar îi pierde pe cei noi.

Își face promisiunea de a îl găsi și salva pe Marc, deși știe că șansele ei sunt minime. Îngerii ei, întorși în Chaos cu amintirile din viața anterioară, au propriile probleme de rezolvat și proprii demoni de învins. Nimic nu mai este cum ar trebui și Oriana începe să își piardă speranța.

Misiuni din ce în ce mai grele îi dau bătăi de cap și îi pun răbdarea la încercare. Cineva se joacă cu nervii ei și ea este din ce în ce mai răzvrătită împotriva Creatorului, care îi lasă de izbeliște. 

Probleme anterioare revin peste ea ca o avalanșă. Încearcă să ajute pe toată lumea și, în același timp, să rămână cu mințile întregi, în lipsa lui Marc. Dar cum va reuși ea să facă față avalanșei de emoții și de probleme?

Misiunea cea mai grea pe care o are este să îl ducă pe Gudila, învățăcelul ei, în Sanctuar. Însă, se pare că cineva nu vrea să îi lase să ajungă acolo, deoarece sunt urmăriți la tot pasul de demoni, pericolul fiind o stare de fapt, din nou.

Însoțită de îngerii ei, de Astrid, de preotul Sandu și de Gudila, Oriana ajunge la Sanctuar, în pofida tuturor piedicilor care i se pun în cale. Ajunsă acolo, însă, află de la Malorum că l-ar putea recâștiga pe Marc. Dar, care să fie prețul oare? Este ea dispusă să îl plătească? Poate avea încredere în reprezentantul Iadului? Iubirea pentru Marc o va face să nu mai gândească rațional sau va reuși să rămână stăpână pe sine?

În acest volum, am fost veselă, tristă, uimită, mulțumită, nervoasă, dezamăgită. Am râs în hohote cu personajele și am suferit alături de ele. Am rămas cu gura căscată, atunci când lucrurile au luat întorsături pe care nu mi le-aș fi imaginat vreodată. Am dat pagină după pagină, tot mai avidă, tot mai curioasă, tot mai încântată. Mi-am dorit să încetinesc ritmul, conștientă că mă despart de niște prieteni, dar nu am reușit. 500 de pagini au zburat ca prin farmec. Cu mâna pe inimă vă spun că seria asta nu e de ratat! Toți iubitorii de fantasy ar trebui să o citească! Iar cei care nu iubesc acest gen, îl vor iubi după. 

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers și lui Theo Anghel pentru o serie minunată! Cartea o puteți achiziționa de aici.

luni, 18 septembrie 2017

Hai să ne prefacem și azi! - Remina Radu - Recenzie


"Te-ai gândit vreodată câte dintre deciziile pe care le iei într-o zi îți schimbă viața? Eu da. Toate."

Zâmbete false, care maschează tristeți numai de noi știute, îmbrățișări fugare, care nu mai transmit nimic, "te iubesc" aruncat din obișnuință, odată cu sărutul fugar de dimineață. Conversații superficiale, întrebări puse din complezență, fără a ne interesa răspunsul și răspunsuri date din obișnuință, fără a ne interesa întrebarea. Strângeri de mână formale, prietenii unilaterale, iubire neîmpărtășită, idealuri ascunse atât de adânc încât nici nu ni le mai amintim. Toate fac parte din viață. Așa că... Hai să ne prefacem și azi!

Despre asta e cartea Reminei Radu, despre viață, emoție, trăiri, sentimente bine ascunse. Facem cunoștință cu eroina noastră imperfectă, o ea fără nume, pentru că poate fi oricine. Prinsă între două iubiri, frământările interioare ale unei femei care se preface zi de zi o transformă, o formează ca om. Îl înșeală pe soțul ei, Robert, cu un el, pentru că "este o visătoare". Nu plănuiește să o facă, dar se îndrăgostește de el, în timp ce se reîndrăgostește și de soțul ei. Este întreagă doar iubindu-i pe amândoi, într-un mod ciudat, pe care nu îl înțelege nici ea.

Fură clipe alături de el, știind că nu îi va aparține niciodată, însă având nevoie de el ca de aer. În lipsa lui, transformă clipele alături de Robert în unele de neuitat. Nu poate și nu vrea să renunțe la niciunul. E ca și cum ar renunța la o parte din ea. Totuși, ce se va alege de viața ei? Spre ce final o vor duce alegerile ei?

Mi-a plăcut tare mult stilul autoarei, plin de umor și autoironie. Analiza psihologică a personajelor, făcută prin prisma unei povestitoare talentate, a fost una pe care nu ai cum să nu o citești cu plăcere. Stilul poetic s-a împletit perfect cu umorul, rezultând o carte frumoasă și ușor de citit. Însă, nu am putut deloc rezona cu personajul principal. Nu am putut să îi înțeleg unele decizii, oricât m-aș fi chinuit. E posibil să fie și vina mea, recunosc. Am pornit cu prejudecăți, deoarece nu suport infidelitatea.  Oricum, vă recomand cartea, cu drag.

Mulțumesc, Bookzone! O puteți achiziționa de aici.

sâmbătă, 16 septembrie 2017

Crede-mă, Unul dintre noi minte!


New York Times bestsellerul „Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus urmează să fie publicat toamna aceasta, în colecția Passport, în traducerea Cristinei Nemerovschi.

„Unul dintre noi minte” e povestea a ceea ce se întâmplă când cinci străini ajung în clasa de detenție a școlii, iar numai patru ies de acolo în viață. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns.

Fii atent la toate detaliile și poate vei fi tu cel care va rezolva enigma:


Într-o după-amiază de luni, cinci elevi de la Liceul Bayview intră în camera de detenție.

Bronwyn, tocilara, va merge la Yale și niciodată nu încalcă vreo regulă.

Addy, prințesa, este frumoasa populară a liceului.

Nate, delincventul, este deja eliberat condiționat după ce a fost prins vânzând droguri.

Cooper, atletul, este starul echipei de baseball.

Și Simon, proscrisul, este creatorul unei faimoase aplicații de mobil care lansează bârfele fierbinți ale liceului.

Atâta doar că Simon nu mai iese de la detenție. La finalul orei în care cei cinci trebuie să-și ispășească pedeapsa, Simon moare. Potrivit anchetei, decesul nu este un accident. Luni moare, iar marți apar dezvăluiri senzaționale programate de el despre cei patru colegi care i-au fost alături în clipa morții, ceea ce îi transformă rapid în suspecți. Dacă nu cumva criminalul este altcineva și se află în libertate…

Toată lumea are secrete, nu? Ceea ce contează e cât de departe ai merge ca să le protejezi.


Karen M. McManus este licențiată în literatura engleză la College of the Holy Cross și are un master în jurnalism de la Universitatea Northeastern. Atunci când nu scrie sau lucrează în Cambridge, Massachusetts, McManus adoră să călătorească împreună cu fiul ei. „Unul dintre noi minte” este romanul său de debut, ajungând pe locul doi în lista New York Times Bestseller imediat după lansare și fiind în foarte scurt timp publicat în peste 20 de țări. Romanul va fi ecranizat în serial de către Universal Cable Productions.

În colecția Passport au mai apărut „Fata cea bună” de Mary Kubica și „Inima mea și alte găuri negre” de Jasmine Warga, ambele în traducerea Cristinei Nemerovschi, precum și „Dispariția din Silver Water” de Haylen Beck, în traducerea lu Flavius Ardelean.

Eu abia aștept să aflu cine minte. Voi?