Parfumul iubirii - Cristina Caboni




       „Parfumul este calea. S-o strabati inseamna sa-ti gasesti propriul tau suflet.“


Sa fii parfumier nu inseamna doar sa stii sa amesteci niste esente. Sa fii parfumier inseamna sa cunosti oamenii, sa stii sa transformi sentimentele si dorintele in mirosuri, sa scoti la iveala adevaratul caracter si dorintele ascunse ale cuiva, doar prin parfumul pe care il poarta.

Elena Rossini face parte dintr-o familie de parfumiere celebre, cu o vocatie ce se transmite din mama in fiica.

Lasata in grija bunicii, deoarece sotul mamei sale nu o putea suporta, Elena ajunge sa creasca printre parfumuri si sa invete toate tainele ascunse ale acestora. O perioada, ajunge sa le respinga din viata ei, considerandu-le vinovate pentru tot ce i s-a intamplat, pentru ca a fost parasita de mama.

Dupa ce logodnicul o inseala, Elena hotaraste sa o ia de la capat la Paris, unde se afla prietena ei, Monie. Se angajeaza la o parfumerie celebra, hotarata  sa lase trecutul in urma si sa aiba succes.

Il cunoaste pe Cail si intre ei se infiripa o atractie imprevizibila, fara voia niciunuia. Toate par sa mearga bine, insa afla ca este insarcinata cu Matteo. Decide sa pastreze copilul si lucrurile se complica intre ea si Cail.

Amandoi prefera sa pastreze anumite limite ale relatiei, asteptand ca mai intai sa se nasca bebelusul, pentru a vedea apoi daca sunt compatibili sau nu.

Dupa un incident neplacut, demisioneaza si isi face propria parfumerie, unde creeaza pentru suflet, pentru fiecare persoana in parte. In acelasi timp, da de capat unui vechi mister de familie, afland formula "Parfumului Perfect" al strabunicii ei.


Insa nu toate sunt asa perfecte cum par si problemele apar din nou in Paradis. Cum va face fata Elena si ce se va intampla cu relatia celor doi, aflati citind cartea. :)


Parfumul iubirii este o carte cu o sensibilitate aparte, un periplu prin lumea parfumurilor, a simturilor, a iubirii. Mi-a adus aminte de Colectionara de parfumuri interzise. Desi nu sunt foarte multe asemanari intre ele, amandoua trateaza acelasi subiect si iti induc o stare de bine.

Cartea e aparuta la Editura Nemira si o puteti achizitiona de aici.

Etichete: , , ,