luni, 7 noiembrie 2016

Cadoul - Cecelia Ahern


Dacă ar fi să vă faceți un Cadou, dați-i timpului timp! Timp să priviți în jur și să vă bucurați, timp să nu mai treceți pe lângă lucrurile frumoase fără măcar să le vedeți, timp să auziți râsetele inocente ale copiilor de lângă voi, timp să mirosiți o floare, timp să respirați fiecare rază de soare. Dați-i timpului timp!


Lou Suffern este genul de bogătaș arogant, care face orice pentru carieră, dar nimic pentru familie. Ședințele, orele de muncă haotice, dorința de a avansa cât mai mult îl transformă într-un robot, care se trezește dimineața cu un singur scop: să muncească. Uită de frumoasa lui soție, Ruth, de minunații lui copii Lucy și Pud, de întreaga familie. I se pare normal să nu ia parte la niciun eveniment de familie, să nu le acorde atenție deloc, ba chiar se simte îndreptățit să facă asta. Recunosc, l-am urât încă de la primele pagini, oricât de mult mi-aș fi dorit să nu o fac.


Cu toții ajungem într-un punct în viață când o decizie ne schimbă traiectoria destinului, ne schimbă pe noi, ca și oameni. Pentru Lou, decizia de a îi oferi un loc de muncă lui Gabe, un om al străzii, va fi cea mai importantă din viața lui, pentru că acesta va pătrunde neinvitat în viața lui și îl va face să își pună întrebări asupra priorităților sale în viață.


Atunci când toată lumea e în febra Crăciunului, Lou e în febra promovărilor. Atunci când toată lumea abia așteaptă să ajungă seara acasă, Lou abia așteaptă să plece. Mereu pe fugă, mereu cu gândul în două locuri, lui Lou i-ar plăcea să poată fi și fizic în două locuri simultan. Dar, dacă ar primi acest cadou, ar ști să îl prețuiască? Dacă, oricare dintre noi l-am primi, am ști să îl folosim?


Ce îi oferă Gabe lui Lou e o șansă. O șansă de a repara relații, de a apropia suflete, de a face lucrurile corect. Un Cadou de Crăciun nesperat, care va schimba destine și oameni. Trebuie doar folosit corect.


Mulțumesc Editurii All pentru carte! Este prima carte scrisă de Cecelia Ahern pe care o citesc, dar cu siguranță nu ultima. Puteți să o achiziționați de aici.14 comentarii:

 1. Abia astept să ajungã la mine cartea! Frumoasă recenzie !

  RăspundețiȘtergere
 2. Îmi place mult recenzia, este foarte incitanta. Dar, spune-mi...ce face Lou? Profita de sansa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hehe...profită, într-un fel aparte...nu îți pot da detalii, că îți stric plăcerea.

   Ștergere
 3. Felicitări pentur recenzie! Și eu m-am enervat pe Lou, pentru că i se dă o șansă deosebit de importantă, iar el tot uită și se întoarce la vechi obiceiuri... Mi-ar fi plăcut să intru direct în poveste, că avea nevoie de o trezire la relaitate, dar a făcut-o Gabe...

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu am citit-o, dar mai convins inca de la prima propozitie. Cecelia a devenit una din scriitoarele mele preferata asaca in viitor imi propun sa citesc si eu aceasta carte. Felicitari pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! :* Dacă îți place cum scrie Cecelia, sigur îți va plăcea şi cartea asta.

   Ștergere
 5. Cat de multe am auzit despre scriitoatea aceasta! Abia astept sa o citesc. Imi place mult tot ce tine de Irlanda.

  RăspundețiȘtergere