miercuri, 23 august 2017

Flower - Elizabeth Craft, Shea Olsen - Recenzie


Mai e puțin și se termină vara, cu zilele ei lungi și relaxante. Încă mai aveți timp să citiți Flower, o carte de vacanță, relaxantă, alegerea noastră pentru #carteade10, pe grupul Prefață de carte și Porția de citit.

Fata bună - băiatul rău, fata săracă - băiatul bogat, dragostea care trece peste granițe de orice fel. Da, pare clișeic și chiar este. Însă, uneori avem nevoie de clișee, avem nevoie de o carte relaxantă, care să nu ne chinuie neuronii, avem nevoie de o carte care să ne facă să zâmbim, pentru că suntem siguri că va avea un final pozitiv.

Charlotte Reed este o adolescentă model. Are un viitor bine stabilit și luptă pentru a putea să obțină ceea ce își dorește. Se pregătește să intre la facultate și este hotărâtă să nu cadă în capcana dragostei, așa cum au făcut toate femeile din familia sa. Bunica sa era o copilă când a născut-o pe mama ei, care era o copilă, la rândul ei, când a născut-o pe sora sa Mia. Abandonate de mamă, crescute de bunică, încă dinainte ca aceasta să moară, Mia și Charlotte sunt complet diferite. Mia deja a picat în capcana iubirii și i-a dat naștere lui Leo, băiețelul pe care îl crește singură. Charlotte este convinsă că ea va fi diferită. Până îl întâlnește pe el...

Tate Collins, megastarul rock, plin de bani (cum altfel?) și de probleme (bineînțeles :P) este cel care va încerca să o scoată din carapacea ei. Când intră pentru prima oară în florăria unde lucrează, ea nici măcar nu îl recunoaște, ceea ce pe el îl atrage ca un magnet. Se dă peste cap pentru a o convinge să iasă cu el și reușește.

Însă, el nu are încredere în nimeni, dar mai ales în sine. Ea încearcă din răsputeri să își păstreze principiile, dar își pierde capul. De ce i-a fost teamă, nu va scăpa acum. Dragostea o prinde în mreje. Lumile complet diferite în care trăiesc îi despart, pentru a îi apropia din nou. Vor reuși să se iubească, fără să se piardă pe ei?

Ce m-a enervat pe mine este faptul că ea i-a acceptat atât de multe lucruri, încât îmi venea să o scot din carte, să o scutur puțin și să îi urlu în ureche să se trezească, să nu se mai lase umilită. Dar, cum nu am putut face asta, doar am strâns din dinți și am citit mai departe.

Mulțumesc, Libris! Cartea o puteți achiziționa de aici.24 de comentarii:

 1. Da, este o carte cliseica. dar ai dreptate cand spui ca din cand in cand avem nevoie si de lecturi usoare care sa nu ne necesite un grad sporit de atentie. Felicitari pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! Şi eu am avut așteptări mai mari, la cât de lăudată a fost, dar a fost ok.

   Ștergere
  2. Da, a fost foarte laudata si noi am cerut prea mult de la ea :). Data viitoare poate nu o sa ne mai aruncam cu capu inainte :D :D

   Ștergere
 2. E un roman ușurel, dar care m-a încântat...

  RăspundețiȘtergere
 3. Am tot auzit despre carte, o am in engleza, dar nu am avut timp sa citesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar e tipul de carte care mi-ar place asi mie. Socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, asta ne putem da seama din romanul citit. In fata dragostei nu ne putem pune, uneori ne pierdem ratiunea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De cele mai multe ori ne pierdem rațiunea în fața dragostei

   Ștergere
 5. Un subiect care imi place mult, sigur are un happy end!

  RăspundețiȘtergere
 6. imi plac asemenea povesti si chiar nu am citit-o,am sa o trec in lista mea de lecturi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă îți place genul, îți va plăcea şi cartea asta.

   Ștergere
 7. O carte de vacanta! N-am citit-o pana acum, multumesc de recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 8. Prin intermediul tau m-am inscris si eu acum in acest grup de cititori infocati. Despre aceasta carte n-am auzit pana acum, dar pare excelenta pentru weekendul ce doar a inceput.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ador coperta, vreau și eu s-o citesc!

  RăspundețiȘtergere
 10. Oare care e finalul? M-ai facut curioasa... Pica in capcana Charlotte ?

  RăspundețiȘtergere
 11. Citind titlul carti, m-a dus cu gandul intr-o alta zona si nu m-as fi gandit la o actiune de acest gen

  RăspundețiȘtergere