vineri, 10 noiembrie 2017

În S(t)ate de aș pleca, oare ce aș vizita?- Taxiiii, du-mă unde vrei! 

- Unde vreți să mergeți, domnișoară?

- În America.

- Ați mai fost?

- Nu, dar am mai vrut!


Pe principiul n-am mai fost, dar am mai vrut, mi-ar plăcea să văd America. Dacă în studenție aș fi avut un strop în plus de curaj (doi stropi, recunosc), aș fi plecat cu programul work and travel.

Dar, cum în imaginația mea totul e posibil, am din nou 18 ani și tot timpul din lume doar pentru mine. Nu tu pamperși de schimbat, nu tu teme de făcut, nu tu casă de îngrijit… Doar o fată visătoare, cu părul în vânt, dornică să cuceresc lumea. Și, primul pas spre a o cuceri, e să o vizitez.

Se spune că America e țara tuturor posibilităților. E posibil oare să mă pot întoarce în timp? Să presupunem că da.

E o zi specială. E 15 iunie, ziua în care plec în S(t)ate! Bagajul stă pregătit la ușă, de două săptămâni.  Permisul de muncă e pregătit, carnetul de student la fel, viza e obținută. De toate s-au ocupat cei de la CND Vacanțe Speciale. Mie mi-a rămas doar să mă ocup de bagaj și de emoții. Care emoții? Alea pe care încerc să le ascund, dar nu prea îmi iese.

Mi-am ales o destinație specială: Texas. Abia aștept să mă plimb cu picioarele goale prin nisip, cu o pălărie mare pe cap, sau să îmi pun cizmele de cowboy și să merg la rodeo. Și să fac poze, multe poze, pentru că nu plec niciodată fără aparatul de fotografiat.

Experiența mea cu work and travel va fi o adevărată aventură, în primul rând datorită jobului pe care mi l-am ales. Nu veți ghici niciodată, așa că vă zic eu. Voi lucra într-un uriaș parc de distracții. Vă închipuiți ce minunăție, să fii înconjurat zi de zi de atâta veselie și efervescență? Roată, rollercoaster, vată pe băț, muzică, veselie. Simt cum deja îmi curge adrenalina prin vene. De vis!

Voi întâlni oameni din diferite țări, de diferite culturi. Îmi voi face prieteni din lumea largă, cu care voi ține legătura, ulterior. Vă dați seama ce fain va fi când vrei să mergi în vacanțe, apoi?

- Unde mergi anul acesta?

- La prietenii mei din Turcia, sau din Franța, sau din Italia...

Trei luni, voi lucra zi de zi, îmi voi perfecționa engleza, voi lega prietenii și voi strânge bani pentru a călători încă o lună. Pentru că, nu-i așa, după trei luni de distracție, e nevoie de puțină în plus!?

Mi-ar plăcea să văd New York-ul și Las Vegas-ul, orașe care nu dorm niciodată, care pulsează de viață și energie. Mă voi plimba pe bulevardele aglomerate, prin parcurile renumite și, când voi obosi, voi lua cafenelele la rând. 

Apoi, voi vizita Parcul Național Yosemite, un rai pentru un geograf pasionat ca mine, datorită numeroaselor trasee de drumeție. Mă voi plimba cu rucsacul în spate și cu aparatul la gât și voi fotografia tot ce voi putea.

Cât despre mâncare, voi încerca tot ce se poate (în afară de chestii cu multe picioare, să nu exagerăm totuși!), pentru a avea o experiență diversificată și pe care să o țin minte. Probabil mă voi îndopa cu dulciuri, având în vedere că voi lucra într-un parc de distracții și tentațiile vor fi la tot pasul.

Începând de azi, visul meu american nu va mai fi doar un vis, va fi o aventură!

P. S. Experiența mea cu Work and travel Vacanțe Speciale a fost mirifică, extraordinară și de neuitat.
Păcat că a fost și imaginară... 


Articol scris pentru proba 18 a competiției Superblog2017.42 de comentarii:

 1. Uuufff... trimite si la mine taxi-ul, vreau și eu să plec!

  RăspundețiȘtergere
 2. simpatic articol! nu vrei chestii cu multe picioare. :)))

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitari!Dar merg si eu in America data viitoare.Nu ma mai uita acasa.Ma strecor in bagaje.

  RăspundețiȘtergere
 4. O oportunitate de care mulți studenți profită astăzi... Eu nu am avut, așa că e bună partea cu întoarcerea în timp... Felicitări pentru articol!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Offf... multe aş face de m-aş întoarce în timp.

   Ștergere
 5. E o oportunitate pentru studenti sa mearga in America cu ajutorul acestui program.

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesant planul tau de "evadare" din viata reala. Pe mine nu m-a pasionat niciodata America. As evada si eu printr-un program din asta, dar in alta parte, nu in State.

  RăspundețiȘtergere
 7. Eu as putea merge la sora-mea care e stabilita de 20 de ani acolo...dar nu am o atractie asa de mare, succes la concurs :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu as merge macar de curiozitate. Sa vad daca umbla cainii cu covrigii in coada.
  Glumesc, evident!
  Ideea este ca astfel de firme sunt responsabile pentru experientele oamenilor dornici sa faca ceva de acest gen, dar care nu stiu cum sa procedeze ca sa fie in sigurana si acoperiti din punct de vedere legal.

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitari pentru articol! Eu as merge acolo ca sa comand de pe amazon si de pe site-urile lor faine, chestii care la noi nu se gasesc :)))) mentalitate de comunista :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 10. Mi-ar fi placut sa am curaj sa fac asta in studentie, ar fi fost super fain...

  RăspundețiȘtergere
 11. as vizita tot ce timpul mi-ar permite, cat de mult posibil, cred ca nu prea as dormi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi mergi în America să dormi? Nu e timp de dormit. :))

   Ștergere
 12. E o destinatie in care multi viseaza sa ajunga, si pentru job, dar si pentru vizitat. America are multe de oferit.

  RăspundețiȘtergere
 13. Iubitul meu a fost 6 luni in America si ia placut, eu nu visez chiar atat de departe, fiindca imi place prea mult Europa.

  RăspundețiȘtergere
 14. Cât am fost studentă mereu am auzit de acest program. Se pare că și acum încă mă bântuie :))
  Recunosc, am o mică urmă de regret că nu am fost plecată, dar nu se știe niciodată ce îmi rezervă viitorul.

  RăspundețiȘtergere
 15. Cred ca mergem impreuna si eu tot in Texas merg si ma angajez tot intr-un parc de distractii, dar cu alt specific. Te las sa descoperi singura unde, ce si cum citind articolul meu.

  RăspundețiȘtergere
 16. Hmmm...vreau si eu cu tine, nu mai ai un locusor liber in bagaj si pentru mine??? :))

  RăspundețiȘtergere
 17. Visez la o vacanta in America de mica, sunt atatea locuri de vazut.

  RăspundețiȘtergere
 18. As merge si eu de curiozitate. Cu toate ca am niste neamuri care locuiesc de mai bine de 10 ani in America.. inca nu am reusit sa ajung.

  RăspundețiȘtergere
 19. Eu vreau în Honolulu, că n-am mai fost, dar tot mai vreau :))

  RăspundețiȘtergere
 20. Si eu am mai vrut :))))) ah, ce-as vizita? Multe, foarte multe, coasta de est, Yellowstone, Niagara, Las Vegas-ul, si bineinteles New-York si Washington... si inca ar mai fi pe lista

  RăspundețiȘtergere
 21. In Texas mi-ar fi placut si mie, dar ce ma faceam cu atata caldura?

  RăspundețiȘtergere